The Others Çavuşoğlu’ndan Hala Sultan Koleji’ne ziyaret

Çavuşoğlu’ndan Hala Sultan Koleji’ne ziyaret

26.11.2016 - 12:45 | Son Güncellenme:

Kolejin kapatılması için KKTC'deki bazı sendikalar tarafından girişimde bulunulduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Herkes istediği okula çocuğunu gönderebilir” dedi

Çavuşoğlu’ndan Hala Sultan Koleji’ne ziyaret

Çavuşoğlu’ndan Hala Sultan Koleji’ne ziyaret

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakere sürecinin sürüncemede bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Eğer müzakerelerden bir sonuç çıkmazsa o zaman B Planı’nı görüşürüz" dedi. Bakan Çavuşoğlu, KKTC temasları çerçevesinde Lefkoşa Haspolat’ta bulunan Hala Sultan İlahiyat Kolejini ziyaret etti. Çavuşoğlu'nu burada okulun mütevelli heyeti ve öğrencileri karşıladı. KKTC'yi daha önceki ziyaretlerinde de Koleji ziyaret ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, buraya gelmişken Hala Sultan ve Hala Sultan’ın torunlarını ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

" HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİ İHTİYACI KARŞILAMIYOR. DAHA FAZLA OKUL AÇILMASINI İSTİYORLAR”

Mevlüt Çavuşoğlu, okula açılırken de gelme fırsatı bulduğunu, geçtiğimiz yıllarda da ara ara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile de uğradıklarını anımsattı. Her gelişlerinde okulun daha da büyüdüğünü ve ilginin arttığını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Çavuşoğlu," Hala Sultan İlahiyat Koleji şimdi ihtiyacı karşılamıyor. Daha fazla okul açılmasını istiyorlar. Okul, 5 başvuranın 1 tanesini alabiliyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"HERKES İSTEDİĞİ OKULA ÇOCUĞUNU GÖNDEREBİLİR"

Kolejin kapatılması için KKTC'deki bazı sendikalar tarafından girişimde bulunulduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Herkes istediği okula çocuğunu gönderebilir. Eğitim ve fırsat eşitliğini sunmak lazım. Devletin görevi budur. Laiklik anlayışının da gereği budur. Dolayısıyla çocuğunu göndermek istemiyorsan sen gönderme, ama göndermek isteyenlere de engel olma. Onlar da çocuklarını özgürce göndersinler. Gerçekten bugün burada hem müdürümüzle hem yönetimimizle, vakfımızla, aile birliğiyle, öğrencilerle birlikte olmaktan, cuma namazını da burada eda etmekten büyük bir mutluluk duydum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.