The Others Çetenin eylem dosyası kabarık

Çetenin eylem dosyası kabarık

08.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çetenin eylem dosyası kabarık

Çetenin eylem dosyası kabarık

       İSTANBUL Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, seks kaseti şantajıyla gündeme gelen Karagümrük Çetesi'nin firarda bulunduğu süre içinde altı kişinin silahla yaralanması ve çeşitli kişilerden haraç alınması suçlarını da işlediklerini söyledi. Özellikle Fatih'teki esnafı rahatsız ettikleri belirlenen çete üyeleri, polisteki işlemlerinin ardından DGM'ye sevk edildi.
       Özdemir, gazetecilerin, "Sibel Can ve eşi Hakan Ural'ın çeteyle bağlantısı ne?" sorusuna "Bu konuda fazla açıklama yapmayacağım. Sizler, bu konuda bizim bildiklerimizden daha fazlasını kamuoyuna açıkladınız" yanıtını verdi.
       Özdemir, dünkü basın açıklamasında, cürüm işlemek amacıyla çete oluşturarak beş ayrı öldürme, sekiz yaralama ve işyeri bombalamanın faili olarak 1997'de bir Kalaşnikof, sekiz tabanca ve üç el bombasıyla yakalanan ve "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen grubun elebaşısı Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in, 12 Ağustos'ta duruşma için getirildikleri Eyüp Adliyesi'nden firar ettiklerini hatırlattı.
       30 Kasım'da Büyükçekmece ve Halkalı'daki operasyonlarda Nuri Ergin, Vedat Ergin ve çetenin diğer 16 elemanının yakalandığını belirten Özdemir şunları sööyledi:
       "Bu kişilerin yer göstermesi sonucu iki Kalaşnikof, bir MP-5, 13 tabanca, bu silahlara ait şarjör ve bol miktarda fişek, iki av tüfeği, 19 bin 100 dolar, üç bin mark, iki milyar 985 milyon lira, sahte kimlik, pasaport ve sürücü belgeleri ele geçirildi."

       İstanbul Emniyet Müdürü Özdemir, bu kişilerin cürüm işlemek amacıyla çete oluşturduklarını ve firarda bulundukları 4 aylık dönemde, tamamı Fatih'te olmak üzere 25 Eylül'de İsmail Altıntoprak ve Nevzat Pınar'ın tabancayla ateş edilerek yaralanması, 26 Eylül'de Veysel Ergün'e ait işyerinin kurşunlanması, 3 Ekim'de Ecevit Cenk Erol'un silahla yaralanması, 2 Kasım'da Aydan Saydam ve Veysel Ergür'ün tabancayla yaralanması, 3 Kasım'da Remzi Sevinç'in yaralanması ile İsa İmen'den 20 bin dolar, galerici Sedat Sevinç adına sanatçı Metin Şentürk'ten 100 bin mark, Behzat Belkovan'dan 100 bin mark ve ANAP İl Genel Meclisi üyesi Okan Aksoy'dan 10 milyar lira haraç alınması eylemine karıştıklarının belirlendiğini bildirdi.
       Özdemir'in detaylarına girmemesine rağmen, sanatçı Metin Şentürk'ün, Fatih'te silahla yaralanan Remzi Sevinç'in kardeşi Sedat Sevinç'i tanıdığı ve aynı zamanda Nuri Ergin'le de diyaloğu olduğu için aracılık yaptığı belirtildi.
       Organize suç örgütünün elebaşısı Nuri Ergin'in "Yüksel Turan" adına, kardeşi Vedat Ergin'in "Ziya Gökçek" adına, çetenin üçüncü adamı Abbas Özcan'ın da "Tarık Çelik" adına düzenlenen sahte pasaport ve kimlikle yakalandıkları öğrenildi.