The Others "Çetin'in arkasında başkaları var"

"Çetin'in arkasında başkaları var"

21.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Çetin'in arkasında başkaları var"

Çetinin arkasında başkaları var


Gökçer Tahincioğlu Ankara


       Hilton Oteli'ndeki çatışmada yaralanan "Kürt İdris" lakaplı İdris Özbir'in yeğeni Nihat Özbir, "Bizim vurulma olayımızı azmettiren Susurluk bağlantılı Lokman Çetin'in arkasında başkaları var. Bu, onun tek başına yapabileceği bir iş değil" dedi.
       Kaldıkları hastaneden firar etmeleri gibi bir durumun olmadığını belirten Özbir, avukatın, kendilerinin bilgisi dışında, taburcu etme girişiminde bulunduğunu öne sürdü.
       Hilton Oteli'nde Ali Tibuk'un ölümü, Çetin Aydın, Özbir ile saldırganlardan Seyithan Nergiz'in yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili tartışmalar sürüyor. Polis, firarda olan ve olayın azmettiricisi konumunda bulunan Çetin'e yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Bayındır Hastanesi'nde tedavisi süren Özbir, Susurluk skandalında da ismi geçen Çetin'in arkasında başkalarının olduğunu savundu.

"Tek başına cesaret edemez"

       Özbir, olayla ilgili kendilerinin de araştırma yaptıklarını, Çetin'in Hilton gibi bir otelde böyle bir saldırıyı düzenleyecek güçte bir kişi olmadığı sonucuna ulaştıklarını söyledi.
       Çetin'in Susurluk bağlantılarını gazetelerden öğrendiğini kaydeden Özbir, "Çetin'in arkasında kimlerin olduğunu öğrenmek lazım. Bizim böyle işlere bulaşmış kişilerle ilişkimiz olamaz. 1980 sonrasında Türkiye'nin şartları çok değişti. Benim ailem bu tür olaylara karışmaz" diye konuştu.
       Özbir, Lokman Çetin ile Çetin Aydın arasında herhangi bir alacak meselesi olmadığını savunurken şunları söyledi:
       "Çetin Aydın'ın 500 milyar liralık borcu olduğu, Lokman Çetin'in bu yüzden azmettirdiği söylendi. Lokman Çetin'in 500 milyarı olamaz ki borç versin. Çetin Aydın'ın su motoru projesinden pay almak için bunu yapmış. Basit bir haraç isteme şekli. Ancak tek başına yaptığına inanmıyorum."
       Özbir, Lokman Çetin'in daha önce Çetin Aydın ile su motoru projesinde ortak olan Cahit Doğan'ı da tehdit ettiğini, Doğan'ın da polise verdiği ifadede bunu dile getirdiğini söyledi.