The Others CHP huzursuz

CHP huzursuz

23.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP huzursuz

CHP huzursuz


Teşkilat ve Baykal arasında "kontenjan adayları ve merkez yoklaması yapılacak iller" sorunu baş ağrıtıyor

A. Rezzak ORAL - ANKARA


MİLLETVEKİLİ kesin aday listelerinin YSK'ya verilmesine bir gün kala CHP, merkez yoklaması yapılacak illerle Genel Başkan Deniz Baykal'ın kullanacağı 26 kontenjan nedeniyle ortaya çıkan sorunları gidermeye çalışıyor.
CHP'de özellikle Baykal'ın kullanacağı kontenjanlar konusunda örgütlerin tepkileri sürerken, İçel sorununun çözülemediği öğrenildi. TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in İçel'den birinci sıraya konulmasına tepki gösteren önseçim birincisi Fikri Sağlar, dün Genel Merkez'e gelerek İçel'e kontenjan konulmaması konusundaki girişimlerini sürdürdü.
Sağlar, "İçel'e kontenjan konulmazsa herkes rahatlayacak. İçel'den üç milletvekili getirebiliriz. Biz kişilere değil, bu sisteme karşıyız" dedi.
Genel Merkez'e yakın kaynaklar ise Baykal'ın İçel kontenjanını kullanmakta ısrarcı olacağını belirtti. CHP'de özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir listelerine konulacak kontenjan adayları konusunda da örgütten eleştiriler geldiği bildirildi. Baykal'ın Genel Sekreter Yardımcıları Birgen Keleş, Eşref Erdem, Grup Başkanvekili Oya Araslı ve esik Genel Başkan Yardımcısı Ali Topuz konusunda ortaya koyacağı tutumun, bu illerdeki tepkileri daha da artıracağı savunuldu.
CHP içinde genel başkan yardımcıları Bülent Tanla, Cevdet Selvi, MYK üyesi Mustafa Kul, PM üyeleri Mustafa Özyürek, Ali Rıza Gülçiçek, Güldal Okuducu, Nuriye Berberoğlu, Yüksel Aksu ve Hilmi Develi'nin kontenjan beklentisi devam ediyor. Baykal'ın CHP dışından gelen İnal Batu, Nazmi Şarvan, Sami Seçkin, Mahir Gürbüz gibi isimleri de kontenjan için değerlendirmesi bekleniyor.
Merkez yoklaması yapılacak illerde Denizli'de Adnan Keskin'in listebaşı olması, Hilmi Develi'nin ikinci sıraya konulması kesinleşti. Adana'da Erol Çevikçe ve Tuncay Karaytuğ'un ilk iki sırayı alması bekleniyor. Ardahan'da Genel Sayman İsmet Atalay'ın liste başı olmasına kesin gözüyle bakılırken, Diyarbakır'da Mehmet Kahraman, Mesut Değer, Nurettin Kızıltan ve Serdar Çilalioğlu'nun adları ön plana çıkıyor.