The Others Çiller Kur'an'lı propaganda yaptı

Çiller Kur'an'lı propaganda yaptı

17.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiller Kur'an'lı propaganda yaptı

Çiller Kuranlı propaganda yaptı


Ankara - Milliyet


DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, seçim öncesi son güne girilirken, FP ve MHP tabanına yönelik mesajlar verdi.
Büyük kentlerde ilgi toplayamadığı için İstanbul, İzmir ve Adana'nın yanısıra Ankara'da da miting yapamayan Çiller, dün Başkent'te şehir turu attı.
Ankara Ticaret Odası'nı ziyaret ettikten sonra helikopterle Çubuk ilçesine geçen Çiller, MHP'nin ilçe meydanındaki mitingi ve daha önce izin alınmaması nedeniyle, Kıbrıs Caddesi'ndeki seçim bürosunun önünde konuştu. Küçük boyuttaki Kur'an-ı Kerim'i öpüp başına koyan Çiller'i dinlemeye gelenler arasında imam - hatip lisesi öğrencileri dikkat çekti.
ANAP lideri Mesut Yılmaz'a çatan Çiller, "İmam - hatipleri biz açtık, Mesut Yılmaz kapadı. Ezan sesiyle oynadılar. Kur'an kurslarıyla oynadılar. Başörtülü kızlarımızı üniversite önlerinde copladılar. Senin adın Yılmaz değil, deccal olsa ne yazar" diye konuştu.
MHP tabanına "Dikkatli olun" diye seslenen Çiller, "Milliyetçiler başka adres aramayın. Bu çatının altına gelin" dedi. Çiller, FP tabanına da, "Muhafazakarlara sesleniyorum. Partileri kapananlar kampa gittiklerinde sizin hakkınızı ben savundum" iddiasında bulundu.
Çiller, Çubuk'tan Ankara'ya tekrar helikopterle döndü ve Yenimahalle'de şehir turu attı.

Bu defa bizi deneyin

DYP lideri Tansu Çiller, Ankara Ticaret Odası'na (ATO) yaptığı ziyarette
de "Sandığa sahip çıkmanızı istiyorum, tek başımıza iktidara gelelim de gönlümüzdekini verelim. Rahmetli Özal'a Menderes'e verdiniz. Bu defa da bizi deneyin" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aydın Aygün'le bir süre görüşen Çiller, bir defterdar zihniyetiyle hazırlanan Vergi Yasası'nın Türkiye'yi altüst ettiğini öne sürdü.
Enflasyonun yüzde 50'ye düştüğü söylemlerine inanmadıklarını kaydeden Aygün Çiller'e, imzalaması için bir taahhütname sundu. Çiller de "seçim sonrasında tek başına iktidara gelmeleri durumunda DYP olarak Vergi Kanunu'nu topyekün değiştireceklerine, vergi oranlarını düşüreceklerine ve peşin vergiyi kaldıracaklarına" ilişkin taahhütnameyi imzalayarak ATO Başkanı Aygün'e verdi.
Çiller, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Başbakan Bülent Ecevit'in "büyümeyi küçülteceğiz" diye işbaşına geldiklerini öne sürdü. Bu dönemde uluslararası ekonomik krizin söz konusu olmadığını ifade eden Çiller, "Bugün bunun yanlış olduğunu söyledim, IMF'ye bu söylediğini yapan 100 ülkeden 80'i zor duruma düşecektir" diye konuştu.