The Others Cinayet sanığı Başkan'a tahliye

Cinayet sanığı Başkan'a tahliye

03.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cinayet sanığı Başkan'a tahliye

Cinayet sanığı Başkana tahliye


Y. Ziya Cansever


"Arandığımı Milliyet'ten öğrendim" dedi

Van'ın Çatak ilçesi Övecek köyünde 1986'da iki çobanın öldürülmesi olayına adı karıştığı için 13 yıldır aranmasına karşın iki dönem Cizre Belediye Başkanlığı yapan Kamil Atağ, dört gün tutuklu kaldıktan sonra dün çıkarıldığı Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde tahliye edildi. Atağ'ın suç ortağı olarak yine 13 yıldır aranan ve geçen hafta sonunda tutuklanan Abdulcabbar Özkan da serbest bırakıldı.
Milliyet'in yayınlarının ardından geçtiğimiz perşembe Van'a gelerek teslim olan Atağ ve Özkan, dün kelepçeli olarak Van Adliyesi'ne getirildi. Adliye önünde toplanan ve Cizre'den geldikleri öğrenilen aşiret mensupları sıkı bir aramanın ardından duruşma salonuna alındı.
Birden fazla kişiyi öldürmek, kaçak silah taşımak, iki kişiyi zorla dağa kaldırıp alıkoymak suçlarından idamları istenen iki sanık iddiaları reddetti. Atağ, ifadesinde şunları söyledi:
"Biz, Tayan aşireti olarak Mardin'den her yıl Çatak ilçesinin Kato Dağı'na koyun otlatmak için göçer giderdik. Olay tarihinde çadırlarımızın bulunduğu bölgeye yedi kilometre uzaklıkta yaylada Övecek köyünden çobanlarla bizim çobanlar arsında silahlı çatışma çıkmış. Çatışmadan üç saat sonra olayı haber aldım. Çatak'ın Konalga köyü Jandarma Karakolu'na haber gönderdim. Olayla yakından ve uzaktan hiçbir ilgim yok. Olay günü jandarmaya tanık olarak ifade verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum."
Hakkındaki gıyabi tutuklama kararından haberi olmadığını ileri süren Atağ, olayı Milliyet'teki haberlerden öğrendiğini belirtti.