The Others 'Çin'le rekabet en geç 2008'te başlar'

'Çin'le rekabet en geç 2008'te başlar'

28.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Alman tüketicilere Türk ürünleri

Çinle rekabet en geç 2008te başlar



Tüm Tekstil ve Hammadde İthalatçıları Derneği (TÜTHİD) Başkanı Mete Armağan, KDV indirimini desteklediklerini belirtti. 2005 hazırlıkları hakkındaysa global ekonominin gereklerinin dışına çıkılmamasını isteyen Armağan "Türkiye'nin 2005'te değilse bile, 2008'te Çin'le göğüs göğüse rekabete başlayacak. Bundan kaçış yok. O zaman günü kurtarmayı bırakıp, rekabet gücümüzü artırmaya bakalım" dedi. TÜTHİD Başkanı 'Dahilde İşleme Rejime' (DİR) kapsamında yapılan ithalata da dikkat çekti ve "DİR kapsamında yapılan ithalatın da yurtdışına çıkışa dek yakından takip edilmesi gerekir" dedi. Armağan, tekstil gündemindeki sıcak konulara ilişkin görüşlerini KDV'nin yüzde 8'e inmesi, DİR'in AB kriterlerine uygun hale getirilmesi, DİR kapsamındaki ithalat imalattan yurtdışına çıkışa dek takip edilmesi kapsamında üç ana başlık altında topluyor.

METRO Group'un Merkezi Satın Alma Şirketi ve Dış Ticaret Müsteşarlığı işbirliği ile gerçekleştirilen "Türk Ürünleri Haftası" kampanyası başlıyor. MGB Genel Müdürü Zeki Anlağan, Türk gıda ihracatçılarının, ürünlerini, METRO Group'un Almanya'da bulunan mağazalarında tanıtıp, satabilme olanağı bulabileceği kampanya sonrasında, Türkiye'nin ihracat rakamları da artış göstereceğini belirtti.
Bu işbirliği neticesinde Türk gıda ihracatçılarıyla METRO Group arasında kalıcı ve sürekli bir diyalog başlayacağını da sözlerine ekleyen Zeki Anlağan, "Türkler, 2.5 milyonluk nüfusla Almanya'da yaşayan en geniş etnik gruptur. İşte bu noktadan bakıldığında projenin farklı bir amacı daha ortaya çıkıyor. Alman tüketicileri Türk ürünleriyle tanıştırmayı hedefliyoruz. Böylece 6 milyon kişilik hedef kitleye ulaşabiliriz" diye konuştu.

Türkiye'de teknik eğitim alanında uzmanlaşan Netron, şimdi de kurumsal çözümler alanına girmeye hazırlanıyor. Şirketlerin bilgi işlem projelerine destek ve danışmanlık hizmeti vermek isteyen firma Netron Corporate Solutions'ı kurdu. Netron, Corporate Solutions bölümünde Microsoft Readiness Partner ve Cisco Registered Partner unvanlarına sahip. Netron Genel Müdürü Murat Öztezel, en önemli hedeflerinin müşteri memnuniyeti olduğunun altını çiziyor.