The Others Clinton’a kadınlar fasıl ziyafeti verecek

Clinton’a kadınlar fasıl ziyafeti verecek

08.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Clinton’a kadınlar fasıl ziyafeti verecek

Clinton’a kadınlar fasıl ziyafeti verecek


Şirin Oktay İzmir


       Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Fasıl Grubu, Çankaya Köşkü'nde ağırlanacak ABD Başkanı Bill Clinton'a Türk Müziği konseri vermeye hazırlanıyor.
       Konservatuvarda temel bilimler dersi veren kadın öğretim üyelerinden oluşan altı kişilik fasıl grubu, Dışişleri Bakanlığı'nın isteğiyle 15 Kasım'da Köşk'te düzenlenecek resepsiyonda Clinton'a Türk Müziği'nden örnekler sunacak. Geçen hafta Türkiye'de bulunan Bangladeş Cumhurbaşkanı Shahabuddin Ahmed için Köşk'te konser veren grubun solistliğini Seher Dilmaç yapıyor. Beste Emnalar kanun, Özgen Küçükgökçe ve Nurdan Gürtunca keman, Aylin Özçelik ritm ve Zehra Apaydın da ud ile Dilmaç'a eşlik ediyor.

5 yıldır çalışıyor

Grubun kurucusu EÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Atınç Emnalar, kadınlar fasıl topluluğunun 5 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Son 2 yıldır Dışişleri Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle hemen hemen bütün dünyada Türkiye'yi temsil ettik" dedi. Dr. Emnalar, "Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara, İzmir ve İstanbul TRT Devlet Koroları'ndan eleman alabilme yetkisi olduğu halde bizi tercih etmesi hepimizi çok mutlu etti. Bu da üniversitemizin farkını ortaya koyuyor" diye konuştu. Emnalar, Fasıl grubunun Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'yi temsilen konserler vermek üzere 30'a yakın ülkeye gönderildiğini kaydetti.

Clinton'a özel repertuar

       Çankaya Köşkü'nde verilecek konser hazırlıklarına şimdiden başlayan grup üyeleri, kostümlerini ve repertuvarlarını değiştirme heyacanı yaşıyor. Clinton için repertuvarlarını değiştirdiklerini belirten solist Seher Dilmaç, 6 dakika sürecek konserde, Dede Efendi'den "Yine bir Gülnihal", 3. Selim'den "Yürük Semai", Münir Nurettin Selçuk'tan "Erdi Bahar" ve anonim olan "Yemenimde hare var" adlı parçaları seslendireceğini belirtti. Dilmaç, "Şimdiye kadar ülkemizi defalarca temsil ettik ama Dişişleri Bakanlığı'ndan böyle bir teklif gelince hepimiz çok heyecanlandık. ABD Başkanı Clinton'a vereceğimiz konser bizim için hayatımızın en önemli konseri. Bu nedenle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ege Üniversitesi'ni böyle önemli bir görevde temsil etmekten gurur duyuyoruz" dedi.