The Others 'Coplu tecavüz' Çapa Tıp'ta incelenecek

'Coplu tecavüz' Çapa Tıp'ta incelenecek

07.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Coplu tecavüz' Çapa Tıp'ta incelenecek

Coplu tecavüz Çapa Tıpta incelenecek


MURAD DOĞUKANLI Adana DHA


       Hatay'ın İskenderun ilçesinde geçen yıl düzenlenen korsan mitingte bir otobüsü yaktıkları gerekcesiyle Adana DGM'de 12 ve 18 yıl hapis cezasına mahkum olan lise öğrencileri Fatma Deniz Polattaş (19) ile Nazime Ceren Salmanoğlu'na (16) gözaltında coplu tecavüzde bulunulduğu iddiası Çapa Tıp Fakültesi'nde incelenecek.
       Psikotravma Bölümü'nde üç hafta işkence görüp görmedikleri araştırılacak iki genç kız, bu nedenle hafta sonunda Sivas Cezaevi'nden alınarak İstanbul'a nakledildi. Genç kızların mahkumiyete yaptıkları itiraz 24 Haziran'da Yargıtay'da, işkence iddialarıyla ilgili olarak polisler hakkında açılan dava ise 16 Haziran'da İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
       İskenderun'da lise öğrencisi Polattaş ve Salmanoğlu, 8 Mart 1999'da gözaltına alındı. Sorgudan sonra Adana DGM'de yargılanmaya başlayan iki genç kız mahkemede, poliste "coplu tecavüze uğradıklarını ve işkence yapıldığını" iddia etti. 13 aylık mücadeleden sonra genç kızlara işkence yaptığı iddia edilen polis memurları Murat Çakır, Halil Özkan, Aysun Yüksel, Gürkan İlhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Büro Amiri G.İ. hakkında İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cumhuriyet Savcılığı, dört polis memuru hakkında, "Gözetim altında bulunanlara işkence yapmak" iddiası ile TCK'nın 243. maddesi gereğince beş yıl hapis istiyor.
       Mahkemenin olaylı geçen ilk duruşmasında da iki genç kızın üç hafta süre ile Çapa Tıp Fakültesi Psikotravma Merkezi'nde gözetim altına alınıp, işkence izlerinin araştırılması kararlaştırılması üzerine, Sivas Cezaevi'nden alınarak İstanbul Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne nakledildi. Bu merkezde, aradan geçen süreye karşın psikolojik olarak işkencenin izlerinin ortaya çıkarılabileceği bildirildi.