The Others Coplu tecavüze ‘başarı!’ ödülü

Coplu tecavüze ‘başarı!’ ödülü

20.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Coplu tecavüze ‘başarı!’ ödülü

Coplu tecavüze ‘başarı’ ödülü


İki gençkıza gözaltında ‘coplu tecavüz ve işkenceden’ sanık Başkomiser’e, Emniyet Müdürü ‘üstün başarı’ belgesi verdi


       Hatay’ın İskenderun ilçesinde lise öğrencisi iki gençkıza gözaltında ‘coplu tecavüz ve işkence’ yaptığı iddiasıyla yargılanan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Büro Amiri Başkomiser Gürkan İlhan (35), ‘üstün başarısının!’ ödülünü aldı.
       ‘Üstün başarısı’ nedeniyle Hatay Emniyet Müdürlüğü’nce ‘teşekkür belgesi’ne layık görülen İlhan’a ödülü, İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende verildi.

       Emniyet Müdürü: Sorun yok
       Törende İskenderun Emniyet Müdürü Salih Gökalp konuştu.
       Gökalp, son altı ayda kentte huzuru ve güveni sağlayan, kötü niyetli kişilere karşı üstün başarı gösteren 26 kişiyi teşekkür belgesiyle ödüllendirme kararı aldıklarını söyledi.
       Yargılanan bir polise ödül vermesinin yasal bir sakıncası olmadığını savunan Gökalp, şöyle konuştu:
       “Siz bugün bir iş yapar zarar edersiniz. Yarın başka iş yapar kâr edersiniz. Hep zarar edeceksiniz diye kural var mı? Suç işleyen cezasını çeker. Devlet bu arkadaşı görevden almamış. Göreve devam ettiği sürece başarılı olursa ödül alır, hata yaparsa ceza"

Çat kapı infazcısı polise ödül yok

       Adana Emniyet Müdürlüğü ise, İskenderun’da olduğu gibi ‘ilginç!’ bir ödüllendirmeden, son anda vazgeçti. Müdürlük, geçen Nisan ayında DHKP/ C’ye ait hücre evine düzenlenen baskında, aynı kattaki başka bir evde bulunan temizlik işçisi Murat Bektaş’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polisler de dahil 378 memura ödül verilmesini kararlaştırdı. Ancak bu tartışmalı operasyona katılan polislerin de ödül alacağının belirlenmesi üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol Şubesi’nce gazetelere şu faks çekildi: “378 kişilik liste yanlışlıkla dağıtıldı. 244 polis ödül listesinin dışındadır.."