The Others CTP ve DP’den birer istifa

CTP ve DP’den birer istifa

21.03.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu partilerinden istifa etti.

CTP ve DP’den birer istifa

CTP ve DP’den birer istifa

Haberin Devamı

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu partilerinden istifa etti. Her iki vekilin istifalarına ilişkin tezkereler bu sabah Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda okundu.Gündüz ve Sennaroğlu bundan böyle Meclis’te bağımsız milletvekili olarak görev yapacak. Menteş Gündüz’ün istifasıyla DP UG’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 5’e düşerken, CTP’nin milletvekili sayısı ise 20 oldu.

“GİDEN GİTSİN KALAN SAĞLAR BİZİMDİR’ MANTALİTESİ”

Gündüz, DP UG’den istifası konusunda yazılı bir açıklama yaparak, “Arkadaşlarımla verdiğimiz uğraşa ve karşılıksız özveriye rağmen DP UG’yi kurumsal bir yapıya kavuşturma imkanı bulamadık” dedi.

Haberin Devamı

Kendilerinin ve DP UG tabanının ikazlarına rağmen parti örgütlerindeki rahatsızlıkların dikkate alınmadığını söyleyen Menteş Gündüz, “Sorunların nedenleri araştırılacağına ‘giden gitsin kalan sağlar bizimdir’ mantalitesiyle rahatsızlıklar ve sorunlar görmezden gelindi” dedi.

CTP ve DP’den birer istifa

“BİZLER HALA UG KANADI VE SAFSATA OLARAK ADDEDİLMEKTEYİZ”

Partideki aidiyetlerinin ve güvenirliklerinin sorgulanır hale getirildiğini de belirten Gündüz, “Bizler hala UG kanadı ve safsata olarak addedilmekteyiz” dedi.

Menteş Gündüz açıklamasında şunlara yer verdi:

“Parti içinde güven yitirilmiş, aidiyet sorgulanır duruma gelmiştir. Güvenin, sinerjinin, motivasyonun olmadığı yerde siyaset yapılması mümkün değil. Buna inanarak ve daha birçok nedenle bugüne kadar birlikte yürüdüğüm arkadaşlarımın beni anlayacağını da ümit ederek, partimden üzülerek istifa ettiğimi kamuoyuna duyururum.”

Bugünden itibaren Meclisteki milletvekili dağılımı şöyle:

“CTP 20, Ulusal Birlik Partisi (UBP) 18, DP UG 5, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TDP) 3 ve bağımsız 4”