The Others Çukurca'nın eğitim mucizesi

Çukurca'nın eğitim mucizesi

24.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çukurca'nın eğitim mucizesi

Çukurcanın eğitim mucizesi


Ali Sevmiş, Feyzullah Aksu Hakkari


Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kaymakamı Kadir Okutan'ın geçen yıl açtığı ve kendisinin de ders verdiği Halk Eğitim bünyesindeki ÖSS kursuna katılan 30 öğrenciden 28'i üniversiteye girmeye hak kazandı.
Çukurcalı öğrencilerden 13'ü, 120 ve daha yukarı puan alarak dört yıllık fakültelere girmeyi başarırken, 15 aday da 105 puan barajını aşıp iki yıllık meslek yüksek okullarında eğitim almayı garantiledi. Kursta geçen yıl da 20 öğrenci çeşitli fakültelere girmeye hak kazanmıştı.
Hakkari Valisi Nihat Canpolat'ın da maddi destek sağladığı kursta ders veren Kaymakam Okutan, "Biz sadece gençlere yardımcı olduk. Başarıdaki en büyük pay, kursları aksatmayıp disiplinli çalışan öğrencilerindir" dedi.
Sınavı kazanan gençler de, kendilerine her konuda yardımcı olan kaymakam ve öğretmenleri Okutan'a teşekkür ederken, kendilerini Eskişehir'e 10 günlük tatile gönderen Vali Canpolat'a da şükranlarını sundu.
Türkiye'nin en yoksul ilçesinin başarılı öğrencileri, bir yandan sınavı kazanmış olamanın mutluluğunu, diğer yandan da büyük kentlerde nasıl okuyacaklarının kaygısını yaşadıklarını belirtti. Öğrenciler, "Geçen yıl da 20 arkadaşımız üniversiteyi kazandı. Ancak, arkadaşlarımız daha sonra maddi imkansızlıklardan okullarını bırakma tehlikesiyle karşılaştı. Milliyet Gazetesi'nin desteğiyle eğitimlerini sürdürdüler. Şimdi bu kaygıları biz yaşamaya başladık" diye konuştu.

İşte Çukurca'nın gurur tablosu

120 ve daha yukarı puan alanlar: 105 ve 120 puan arası alanlar:
-------------------------------- ------------------------------
Eşref Kalkan (142 puan) Zehra Kalkan
Ahmet Arslan Evin Kalkan
Bahar Turan Yıldız Derin
Halit Seyhan Uğur Kenar
Elif Kalkan Cengiz Yayan
İrfan Aydın Hilal Ertunç
Selman Kuruçi Ferhat Çapraz
Agit Aksu Necmi Alkan
Şefkat Göksal Lokman Yalçın
Kadir İnan Ramazan Derin
Hikmetullah Çeliker Selami Doğan
Mustafa Birlik Hacı Turan
Fahrettin Seven Leyla Ayaz
Ahmet Yıldız
Şengül Kalkan