The Others Cumhurbaşkanlığı: Paramızı verin

Cumhurbaşkanlığı: Paramızı verin

14.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı: Paramızı verin

Cumhurbaşkanlığı: Paramızı verin


ANKARA Milliyet


       Cumhurbaşkanlığı’nın, Köşk’ün eski İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Gülizar Baysal’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi aleyhine açtığı davanın dünkü duruşmasında Cumhurbaşkanlığı avukatları, zararın sanıklardan tahsil edilmesini istedi.
       Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, davacı Cumhurbaşkanlığı’nın avukatı ile davalıların avukatları katıldı. Yargıç Bülent Çınar, Gülizar Baysal’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın, “devlet alım - satım ihalesine fesat karıştırdıkları ve bu suça iştirak ettikleri" gerekçesiyle Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay Uzman Denetçileri Hasan Türkmen, Ayhan Evrensel ve Özden Erdemir’ce hazırlanan bilirkişi raporunun geldiğini belirtti.

       10 gün süre verildi
       Yargıç Çınar, Cumhurbaşkanlığı’nın açtığı davanın kararının, Baysal’ın yargılandığı 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın sonuçlanmasından sonra verileceğini bildirdi. Yargıç Bülent Çınar, avukatlara bilirkişi raporu konusunda beyanda bulunmaları için 10 gün süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.