The Others Cumhuriyet Ailesi

Cumhuriyet Ailesi

30.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Ailesi

Cumhuriyet Ailesi


İzmirli Utkan ailesinin üyeleri cumhuriyet tarihinin en anlamlı günlerinde dünyaya geldi. Onlar artık bir nevi ‘cumhuriyet ermişi...’


       İzmirli Utkan ailesi öyle bir aile ki; üyelerinin hayatlarındaki bütün önemli günler, şaşırtıcı bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli bir günüyle kesişiyor.
       Öyle ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cumhur Utkan ve ailesinin isimleri, doğum günleri, çalıştıkları yerlerin isimleri buram buram tarih kokuyor. İşte bu nedenden dolayı onlara ‘Cumhuriyet ailesi’ deniyor.
       İşte, ‘Cumhuriyet ailesi’nin şaşırtıcı tarihsel serüveni... 29 Ekim’de dünyaya gelen Utkan, doğum günüyle bağlantılı olarak ‘Cumhur’ adını almış. Eşi, Özel İdare 75. Yıl Cumhuriyet Özel Lisesi’nde matematik öğretmeni Emine Utkan ise, Atatürk’ün öldüğü gün olan 10 Kasım doğumlu.

       Erken doğum mucizesi
       İki çocuklarından büyük olanı Umut (25), Erzurum Kongresi’nin yıldönümü 23 Temmuz’da, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Utku (21) ise, 23 Nisan’da doğmuş.
       Utkan ailesinin ‘tarihi tesadüfleri’ bu kadarla kalmıyor. Umut Utkan, bu yıl 29 Ekim’de nişanlanmış.
       “Bunların hepsi çok güzel tesadüfler" diyen Cumhur Utkan, oğlu Utku’nun doğumu için enteresan bir hikaye de anlatıyor:
       “Utku, doktorların söylediğine göre 19 Mayıs’ta dünyaya gelecekti ama, biraz erken davrandı ve 23 Nisan’da doğdu." Emine Hanım ise biraz sıkıntılı, “Bir tek evlilik cumhuriyet tarihine uyumuyor" diyen Emine Utkan, bütün bu tarihlerin istemleri dışında geliştiğini söylüyor. Bu arada, son bir ‘tesadüf’:
       Cumhur Utkan’ın babası ismini Enver Paşa’dan, yeğeni ise Hasan Tahsin’den almış.


Yazarlar