The Others Dalgıç astsubay Marmara'da kayboldu

Dalgıç astsubay Marmara'da kayboldu

27.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dalgıç astsubay Marmara'da kayboldu

Dalgıç astsubay Marmarada kayboldu


       İstanbul Boğazı'ndan transit geçiş yaptıktan sonra Bulgaristan bandıralı "Shipka" adlı gemiyle yaklaşık beş ay önce çarpışarak Ahırkapı açıklarında suya gömülen "Semele" adlı geminin enkazına keşif amacıyla dalış yapan emekli astsubay önceki günden beri bulunamadı.
       Belize bandıralı "Semele" adlı gemide bulunan yük ve diğer malzemelerin çıkartılması için geminin sahibi olan şirketle Aras Denizcilik A.Ş. arasında görüşmeler sürdürülürken, bu şirkete bağlı Turgay Çubukçu ile kimliği açıklanmayan emekli astsubay dalgıç, önceki gün keşif amacıyla Ahırkapı Sığlık Feneri açıklarındaki gemi enkazına dalış yaptı.
       Görev bitiminde Çubukçu sudan çıkarken, emekli astsubay dalgıç görülmedi. Bunun üzerine olayın haber verildiği Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgede araştırma başlattı. Yürütülen çalışmalarda, kayıp dalgıca ulaşılamadı. Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na 7 Kasım 1999'da giriş yapan Belize bandıralı 6 bin grostonluk "Semele" adlı gemi, transit geçişini tamamladıktan sonra Ahırkapı'daki demirleme alanında hareket için manevra yapan Bulgaristan bandıralı 16 bin grostonluk "Shipka"ya çarpmıştı.
       Ukrayna'nın Nikolayev Limanı'ndan yüklediği çeliği Cezayir'e götürmek üzere seyir halinde olan "Semele", bu çarpışmadan dolayı aldığı yara nedeniyle kısa sürede suya gömülmüştü. "Shipka"nın tehlike yaratacak büyüklükte yara almadan atlattığı bu kaza sırasında "Semele"de bulunan 18 mürettebat, çevreden yardıma giden gemilerce kurtarılmıştı.