The Others Davada yeni isim: Yasin Akın

Davada yeni isim: Yasin Akın

10.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Davada yeni isim: Yasin Akın

Davada yeni isim: Yasin Akın


ANKARA Milliyet


       Uğur Mumcu suikastına karıştığı iddiasıyla idam istemiyle yargılanan tek tutuklu sanık Abdullah Argun Çetin'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce kendisine verildiğini söylediği ve yurtdışında kullandığı cep telefonunun "Yasin Akın" adlı bir şahıs adına kayıtlı olduğu belirlendi.
       Ankara 1 Nolu DGM'deki davanın dünkü duruşmasına, Çetin'in yanı sıra davaya müdahil olan Mumcu'nun avukat kardeşleri Ceyhan Mumcu ile Beyhan Gürson ve Turgut Kazan, Emin Değer katıldı.
       Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, tahliyesini talep eden Çetin'in yurtdışı görevlerde kullandığını söylediği "0 - 542 - 262 11 01" numaralı telefonun kime ait olduğu yönünde İçişleri Bakanlığı'na yazılan müzekkerenin yanıtının geldiğini, sanığın yurtdışındaki temaslarıyla ilgili müzekkereye ise yanıt verilmediğini söyledi.
       Karadeniz, İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı incelemede, cep telefonunun, Ankara Anafartalar Caddesi'nde kaydı gözüken Yasin Akın'a ait olduğunun belirlendiğini ifade etti.
       Çetin hakkında idam istemli davayı açan ve halen Uğur Mumcu suikastı soruşturmasını yürüten Savcı Hamza Keleş, Akın'ın mahkemede dinlenmesini talep ederken, "Bu kişi bulunsun, bu işle ne bağlantısı varmış, telefonu ne amaçla kullanıyormuş anlayalım. Niye telefonu başkası tarafından kullanılmış anlaşılsın. Ama sahte isim de kullanılmış olabilir" dedi.
       Çetin daha önce Ankara DGM'ye gönderdiği mektupta, cep telefonunu kendisine Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin verdiğini ve bir görev için Romanya'ya gönderildiğini, görevden geri çağrıldıktan sonra da havaalanında yakalandığını öne sürdü.
       Karadeniz, Akın'ın Ankara adresinden bulunarak bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine ve Çetin'in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı haziran ayına erteledi.