The Others Decoder meselesi

Decoder meselesi

27.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Decoder meselesi

Decoder meselesi



LİG Tv, önce Fenerbahçe ve bu hafta da Beşiktaş seyircisinin hedef tahtası oldu. Buradan hareketle "Maraton" da nasibini aldı. Böyle diyorum çünkü "Maraton" ekibi "hep bize laf ediyorlar" diye sürekli yakındı.

"BEŞİKTAŞ ligi alırsa decoder satamayacağız" denildiğini öne sürdü İbrahim Altınsay NTV'de canlı yayında. Beşiktaş - Samsun maçı ile ilgili "Kırpıp kırpıp gösteriyorlar" dedi. Star'daki "Telegol"de "yayıncı kuruluş yorumcusu"nun (yani Erman Toroğlu'nun) ilk devre oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçındaki yorumunun bu olayların ateşleyicisi olduğu öne sürüldü. Ahmet Çakar bu maçta üç Fenerbahçeli futbolcunun oyundan atılması gerektiğini ama Toroğlu'nun "bunlar sıradan hareketler" dediğini, bir yorumcu böyle yaparsa seyircinin de çileden çıkmasının doğal olduğunu söyledi.

BİR ilginç yorum da TV8'deki "Spor Gazetesi" programında yer aldı. 1994 yılında Beşiktaş'ı çalıştıran Daum'un "bu Galatasaray durdurulmalı" dediği, bunun da basında yer aldığı vurgulandı. O yıl Galatasaray üçüncü kez şampiyonluğa gidiyordu. Bu örnek günümüze taşındı ve "Her takım kendi açısından haklı olabilir" yorumuyla nokta kondu.

YAYINCI kuruluşun maçları bu yaşananlardan sonra sağlıklı verebilmesi; kulüplerin kendi seyircilerine hakim olmaları ve yorumcuların da cümlelerine dikkat etmeleri ile yakından ilintili. Ahmet Çakar canlı yayında Lucescu'ya "Kara cahil" dedi. Şimdi bir Beşiktaş seyircisi böyle bir yorumu unutur mu? Erman Toroğlu ise İbrahim'in kırmızı kartı için "Biraz mı? Bir buçuk kilo daha lazım" dedi. Yani az bile demeye getirdi. Şimdi böyle cümleler kurmanın alemi yok.

KIRMIZI kartlara gelince: "Maraton" (Show), "Spor Stüdyosu" (TRT 1), "Spor Gazetesi" (TV8), "Telegol" (Star) programlarında kırmızı kartlar da yorumlandı. Herkes Zago, Pancu ve İlhan konusunda hemfikirdi. Ahmet ve İbrahim konusunda şüpheler vardı. Bu arada "Spor Stüdyosu" ve "Spor Gazetesi"nde de eleştiriler yapıldı. Peki niye onlarınki olay olmuyor? Ömer Üründül, Zeki Çol, Sanlı Kaptan, Selim Soydan, Ahmet Çakır da konuştu. Acaba onlar taraftarı azdırmasını mı bilmiyorlar? Ne dersiniz?