The Others Demirel de iki karara endeksli

Demirel de iki karara endeksli

15.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel de iki karara endeksli

Demirel de iki karara endeksli

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, Anayasa Mahkemesi'nde RP'nin kapatılması ve Yargıtay'daki DYP Lideri Tansu Çiller'e Yüce Divan yolunu açacak örtülü ödenek davasının kader haftasında, Ankara'da giderek yükselen siyasi tansiyonu dikkate alarak, Hırvatistan gezisini iptal etti.
Önceki gün Başbakan Mesut Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer ve MİT Müsteşarı Sönmez Köksal'ya biraraya gelen Demirel, dün de halkın orta vadede siyasi istikrarı sağlayacak tablo çıkarabileceğini belirterek, "seçim" sinyali verdi.
Demirel'in "Hükümetin arkasında iyi bir Meclis çoğunluğu olmazsa işler yürümez" sözleri, Çankaya'nın, CHP'nin ANASOL - D'ye yönelik tavrı yanı sıra, RP'nin kapatılması halinde yaşanacak siyasi dalgalanmalara ilişkin uyarısı olarak yorumlandı.

Demirel, dün Köşk'te kabul ettiği Ankara Ticaret Odası yeni yönetiminin hükümetin performansına ilişkin eleştirisini şöyle yanıtladı:
"Hükümetin arkasında hiç olmazsa işi götürebilecek kadar Meclis çoğunluğu olmadığı zaman, halkın idareye bakış tarzı değişecektir. Halkın şikayetleri var, ama orta vadede bu şikayetten kurtulmak da halkın elinde İstikrarı sağlayacak olan halktır. Eğer vatandaş siyasi idareye istikrarı yansıtamıyorsa, istikrarı başka türlü sağlamak mümkün değildir. Halk, bu ülkede istikrarlı bir tablo çıkarıncaya kadar Türkiye'nin acil meselelerinin eldeki imkanlarla görülmesi lazımdır."

Demirel, TBMM'deki yolsuzluk skandalı ve Susurluk'a ilişkin olarak da, "Olup bitenlerle, tartışılanlar ve konuşulanlarla moralimizi maneviyatımızı bozmayalım. Kim kirliyse aklanacak olan odur. Yoksa, birtakım kirli insanlar yüzünden hem devleti, hem toplumu kirli sayamayız. Devletimiz bir muhteşem devlettir."