The Others Demirel ödemeye hazır!

Demirel ödemeye hazır!

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel ödemeye hazır!

Demirel ödemeye hazır


“Hortumcuya af" girişimine sevinen Murat Demirel’den mesaj var: SON KURUŞUNA KADAR ÖDERİM


       Af yasa tasarısındaki “bankalardan haksız ve usulsüz para alanlar, usulsüz sağladıkları menfaatin karşılığını faiziyle birlikte geri ödemedikleri takdirde yasadan yararlanamazlar" hükmü, Murat Demirel’i sevindirdi.

       Suçu kabul etmedi
       Avukatı Şenol Özel aracılığıyla Milliyet’in af tasarısı konusundaki sorusunu yanıtlayan Demirel, tasarıdaki düzenlemelerden memnun olduğunu dile getirdi. Yasanın tasarıdaki gibi çıkması durumunda, getireceği olanaklardan yararlanmak isteyeceğini belirten Demirel, “Ceza takibinden dava ve soruşturmalarıma dayanak yapılan parayı son kuruşuna kadar öderim" dedi.
       Özel de, “Egebank’ın uğradığı iddia edilen zararın karşılanmasının, suçun kabulü anlamına gelmeyeceğini" vurgulayarak şunları söyledi:
       “Bu, çıkacak yasanın bize tanıyacağı bir haktır. Bunu kullanırız. Müvekkilimin bir kusuru ve kastı olmadığına inandığımızdan, Hazine’ye ödediğimiz bu parayı geri alabilmek için ticaret mahkemesinde istirdat (geri alım) davası açarız. Hukuk mücadelemizi orada sürdürürüz. Ticaret mahkemesi bu paranın bize geri verilmesini kararlaştırırsa, Hazine de mahkeme kararına uyacaktır."
       Yeni düzenlemeyle, sahibi olduğu şirketleri dışındaki tüm taşınır ve taşınmaz mallarına ihtiyati tedbir konulan Demirel ve diğer banka yöneticilerinin, en az 86 milyon doları bulan zararı nasıl karşılayacakları sorusu gündeme geldi. Demirel’in, tasarının mevcut haliyle yasalaşması durumunda, parayı şirketlerinden karşılayamazsa, yakın çevresinden bulma yoluna gideceği belirtildi.

Temizlik hastası oldu

       GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara
       Kasırga Operasyonu çerçevesinde tutuklanarak yaklaşık iki aydır Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde yaşayan Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel, temizlik hastası oldu.
       Demirel, sağlığına gösterdiği özenle dikkat çekerken, cezaevine girdiği ilk günden itibaren hazırlattığı "diyet listesinin" dışına çıkmadı. Cezaevi yönetimine "Dışarıda da benzeri bir diyet uyguluyordum" diyen Demirel, diyetiyle birlikte günlük "kültür - fizik" hareketleri de yaparak vücudunun formda kalmasını sağlamaya çalışıyor.
       Demirel, temizliğine de dikkat ederek, önce kendi saçlarını kazıttı, daha sonra da tüm koğuş arkadaşlarından kafalarını kazıtmalarını istedi. Cezaevi yönetiminden de toplu yaşanılan yerlerde "hijyen" sağlayan "zefiran" adlı dezenfektanı talep eden Demirel, diğer tutuklulara da bu ilaçtan kullandırtmaya başladı.

       "Kimseden farkım yok"
       Cezaevine girdiği ilk günlerde sinirli tavırlarıyla dikkat çeken Demirel'in, gün geçtikçe cezaevi koşullarında yaşamaya alıştığı bildirildi. Koğuşun ortak işleri için görev bölümü yaptırarak, kendi payına düşen işleri de kendi gerçekleştiren Demirel'in arkadaşlarına, "Benim kimseden farkım yok. Kimsenin bana ayrıcalıklı davranmasını istemiyorum" dediği öğrenildi.

       Hukuk kitapları okuyor
       Demirel, cezaevindeki günlerinin büyük bölümünü hakkında açılan dava ve soruşturmaların savunmasını hazırlamak için geçirirken, arta kalan zamanında da diğer arkadaşlarıyla birlikte televizyon izleyip, kitap okuyor. "Sözlü Dövüş Sanatı; Tongue Fu kitabını okuyarak, savunması için taktik alıyor" yönündeki haberlerden rahatsız olan Demirel'in yakınlarından hukuk kitapları dışında, başka bir kitap getirilmemesini istediği kaydedildi.