The Others Demirel'den Milliyet'e plaket

Demirel'den Milliyet'e plaket

16.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel'den Milliyet'e plaket

Demirelden Milliyete plaket

Medya D Genel Müdürü Arsal Tüzüner ödülünü, Cumhurbaşkanı Demirel'in elinden aldı

İSTANBUL Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen ve bu yıl 25. yaşını kutlayan "Uluslararası İstanbul Müzik Festivali", Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı törenle başladı.
Aya İrini'deki önceki günkü törene eşi Nazmiye Demirel'le birlikte gelen Demirel, Türkiye'deki sanatçılara sahip çıkan tüm sanatseverlere "devlet adına" şükranlarını sundu. Demirel, bir süre önce geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle açılışa katılamayan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı'na da acil şifalar diledi.
Atatürk'ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin, "çağla beraber yaşayan bir devlet" olduğunu ifade eden Demirel, "çağla beraber yaşamanın, uygarlıklara katkıda bulunmak, sahip çıkmak ve bu dünya ile birlikte nefes alıp, birlikte hareket etmek" anlamına geldiğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin, 73 sene önce bu ilkeler üzerine kurulduğunu ve bu nedenle çok kısa sürede büyük gelişme kaydettiğini vurgulayan Demirel, kültür ve sanatın evrensel olduğunu bildirdi.
Törende, daha sonra İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'na 25 yıl boyunca hizmet veren kişi ve kuruluş temsilcilerine Cumhurbaşkanı Demirel tarafından "anı plaketleri" verildi. Demirel, ayrıca bu yıl müzik festivaline sponsorluklarıyla katkıda bulunan basın, festival ve gösteri sponsorlarına da
plaket verdi. Basın sponsorları arasında yer alan Milliyet gazetesinin ödülünü Medya D Genel Müdürü Arsal Tüzüner, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden aldı.
Festivalin açılış törenine Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, ANAP milletvekilleri Bülent Akarcalı ve Cavit Kavak'la çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.