The Others Denizden önce iş

Denizden önce iş

04.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Denizden önce iş

Denizden önce iş


Tatile gelen Bulgar Cumhurbaşkanı Stoyanov, Ankara'da Sezer'le görüştü


       Ailesiyle birlikte tatilini Antalya'da geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile bir görüşme yaptı.
       Çankaya Köşkü'ndeki görüşme öncesinde objektiflere tokalaşarak poz veren Sezer ve Stoyanov bölgesel ve ikili konular ile Kosova sorunu ve NATO'nun genişlemesi konularında fikir alışverişinde bulundu. Tercümanın da eşlik ettiği görüşme öncesinde Stoyanov, "Beşiktaş - Levski maçı hakkında soru sorabilir miyiz" diye soran gazetecilere, "O konuyu konuştuk" yanıtını verdi.
       Stoyanov ailesiyle birlikte 13 Ağustos'a kadar Antalya'da tatil yapacak. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde tatil için Türkiye'ye davet edilen Stoyanov ve ailesinin masrafları Dışişleri Bakanlığı tarafından ödenecek.

       Sezer'le futbol sohbeti
       Stoyanov, dün eşi Antonina Stoyanov ve 10 yaşındaki kızı Fani ile birlikte Esenboğa Havaalanı'na gelişinde de gazetecilerin, önceki akşam oynanan Levski Sofya - Beşiktaş Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme rövanş maçına ilişkin sorularıyla karşılaştı. Beşiktaş'ı kutlayan Stoyanov, "Futbol, futboldur. Her zaman yenen ve yenilen olacaktır. Bu vesileyle Beşiktaş'ı kutluyorum" dedi.
       Galatasaray'ın da son bir sene içinde büyük başarılar elde ettiğini anımsatan Stoyanov, bu takımı ve taraftarlarını da kutladı. Bulgar futbolunun şu anda "Çok iyi bir durumda olmadığını" söyleyen Stoyanov, "Ama önümüzdeki dönemde futbolumuz güçlenecek, buna hazırlıklı olun" dedi.