The Others Depereme nursuz yorum

Depereme nursuz yorum

11.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Depereme nursuz yorum

Depereme nursuz yorum


Nurcu liderlerden Mehmet Kutlular depreme 28 Şubat ve türban yasağının neden olduğunu söyledi


       Yeni Asya Gazetesi Sahibi Mehmet Kutlular, "deprem gibi felaketlerin tesadüfi olmadığına" inandıklarını, "başörtülü "ğrencilerin okula alınmamasının da deprem nedeni olduğunu" söyledi.
       Bediüzzaman Said - i Nursi'nin ölümünün 39. yıldönümü nedeniyle Kocatepe Camii'nde "ğle namazının ardından mevlit okutuldu. Yeni Asya Gazetesi tarafından organize edilen mevlide, çok sayıda vatandaşın yanı sıra DYP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Yalçınkaya da katıldı.
       Kutlular, gazetesinin hediye olarak dağıttığı ve Marmara Bölgesi'nde meydanan gelen depremin "nedenlerinin" anlatıldığı "İlahi İkaz Deprem" isimli kitapçıkla Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı Tuğgeneral Yalçın Işımer'in açıklamaları hakkında yöneltilen soruları yanıtladı.
       Kutlular, Işımer'in İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'a ve İstiklal Marşı'na "saygısızlık" ettiğini öne sürerek, "Işımer Paşa'nın müessesesi, İstiklal Marşı'na saygısızlık yapanları mahkemeye veriyor. Kendisi niye hürmetsizlik ediyor? Yeni bir alternatifi varsa, o da Paşa'ya düşmez" dedi.
       Bir gazetecinin, söz konusu kitapçıkta, "28 Şubat sürecinin depremin nedenleri arasında gösterildiğini" anımsatması üzerine de Kutlular şöyle konuştu:
       "O bir takım planların, Gölcük'teki Deniz Kuvvetleri'nde Güven Erkaya'nın başkanlığında yapıldığı kesin zaten. Basında da çıkan bir mesele. Orada depremin olduğunu ben söylemiyorum ki, Kandilli Rasathanesi'nin müdürü söylüyor. Devlet başkanlarına brifing verirken, 'bunun üssü Gölcük' diyor. 'Bu, böyle' dendiğinde, söyleyenlere bir şey denmiyor da, 'böyle olmuş' diyene suizan etmenin ne mantığı var?"
       28 Şubat'ın, Türkiye'de, "derin devletin hükümete baskı yaparak, birtakım meselelerin üstüne şiddetle gidilmesi" olduğunu savunan Kutlular, depremin meydana gelişinde, "başörtülü "ğrencilerin okullara alınmamasının da rolünün bulunduğunu" iddia etti.
       Kuran'da, Allah'ın inkar edildiği, peygamberlerin reddedildiği, müminlere zulmedildiği dönemlerde "semavi belaların" geldiğinin söylediğini kaydeden Kutlular, şöyle devam etti:
       "Biz, kainatın tesadüfi olmadığına inanıyoruz. Kainatın maliki, her şeye, her an hakimdir. Bir hükümet bile kendisinin karşısında, aleyhinde olanlara, kendisine baş kaldıranlara mükafat mı veriyor, yoksa kolluk kuvvetlerini mi gösteriyor, gerekirse tehdit mi ediyor? Allah'ın da kendi kullarını, isyan içinde olduğundan dolayı ikaz etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu bizim inancımız.
       Allah da kendisine inananlara, mukaddeslerine hürmetsizlik edenleri, gayet tabii böyle bir musibet gelirse biz mümin olarak şuna inanıyoruz, böyle şeyler tesadüfi değildir."
       Depremde müminlerin de öldüğünün anımsatılması üzerine ise Kutlular, bunun mümine de suçsuza da gelebileceğini ifade ederek, suçsuz olanların "öldükten sonra mükafatlandırılacaklarını" söyledi.

Depremin nedenleri

       Yeni Asya Gazetesi tarafından bastırılan ve mevlidde dağıtılan "İlahi ikaz: Deprem" isimli kitapçıkta da depremin neden meydana geldiği şu başlıklarla anlatıldı:
       "Musibetler, mazlumlara doğrudan rahmettir. Zelzele, tesadüfi ve maksatsız bir hadise değildir. Zelzele insanlara tanımak istemedikleri rahmetlerini hatırlatır. Zelzeleye tesadüf demek, nihayetsiz bir ahmaklıktır. Zelzele sarsıntısı insanları gafletten uyandırmaya vesiledir. Zelzele, tesettür şiarına açık ihanetin bir cezasıdır. Zelzele, şükür etmemenin cezasıdır. Zelzele, suistimalin neticesidir. Kanun namına kanunsuzluk, umumi tokada sebep olur."