The Others Depremzedeye seks terapisi

Depremzedeye seks terapisi

30.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Depremzedeye seks terapisi

Depremzedeye seks terapisi


Zafer Tokuş, Turgay İpek Sakarya


       Marmara Depremi'nin ardından bölgede depremzedelerin psikolojik sorunlarının çözümü için terapilerini sürdüren Türk Psikologlar Derneği üyelerinden Prof. Dr. Nesrin Şahin, depremin erkeklerde cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık sorunları ortaya çıkardığını, ancak bunun geçici olduğunu söyledi.
       Şahin, bazı kadınların, eşlerinin cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık belirtilerinden bahsettiğini, buna karşın erkeklerin bu konuda hiçbir sıkıntılarını dile getirmediklerini anlatarak şu bilgileri verdi:
       "Erkekler kendilerine olan güveni yitirmemelidir. Cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık geçici problemdir. Bu yüzden depremzelerle sık sık karşılıklı görüşüp kendilerini normal bir hayata hazırlıyoruz."
       Çadırkent'teki karargahlarında, depremin normal bir doğa olayı olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
       "Burada yaşayan insanlar anormal koşullarda yaşayan normal insanlardır. Deprem, bu insanların sorunlarını arttırmıştır. Bu insanlar yoğun öfke, korku ve tedirginlik yaşıyor. Bir çoğunda ise `Keşke çocuğumu başka yere gönderseydim, keşke annemin yanında yatsaydım, keşke ben de ölseydim' gibi pişmanlıklar sözkonusu. Bizlerin amacı, bu insanlara bu gibi afetlerin normal olduğunu anlatmak, dertlerine ortak olmak, terapi yapmak."