The Others DGM Başkanı Bakırköy'e

DGM Başkanı Bakırköy'e

18.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DGM Başkanı Bakırköy'e

DGM Başkanı Bakırköye


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 1084 hakim ve savcının yerini değiştirdi. İstanbul DGM Başkanı düz hakim olarak Bakırköy'e atandı


       Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün başkanlığında toplanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), DGM'lerde önemli değişiklikler yaptı. İstanbul ve Diyarbakır DGM başkanları düz hakim olarak atandı. Adli yargıda da bin 84 hakim ve savcının yerleri değiştirildi.
       HSYK'nın dün tamamlanan ve 25 hakimle savcıyı kapsayan kararnamesine göre, İstanbul DGM Başkanı İlhami Yılmaz, Bakırköy'e; Diyarbakır DGM Başkanı Ali Çağan da Aydın'a düz hakim olarak görevlendirildi. Erzurum DGM Başsavcısı Ali Soylu da Karşıyaka'ya başsavcı vekili sıfatıyla atandı.

       Çakır'ın durumu belli değil
       Polis tarafından aranan işadamı Melik Giray ile geçirdiği trafik kazasında yaralanan İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır, hakkındaki soruşturma tamamlanmadığı için kararname dışı bırakılırken, İstanbul DGM savcılarından Ayhan Gödekmerdan Zeytinburnu Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi. Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Ayvaz Korkmaz hakkındaki davayı açan Gödekmerdan, Emniyet'in 5. katından atlayarak intihar eden Hüseyin Uzun hakkında ek gözaltı süresi vermişti. Uzun, bu ek süre içinde intihar ederken, Savcı Gödekmerdan olay nedeniyle soruşturma geçirmişti.

       Diyarbakır'a Hizbullah gölgesi
       İstanbul DGM Savcılığı'ndan Şişli'ye Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Ahmet Gürses de Adnan Hoca (Oktar) davasını açmıştı. Gürses, İstanbul DGM'de devam eden Susurluk Davası soruşturmasını yürüten savcı heyeti arasında yer almıştı.
       İstanbul DGM savcıları Müfit Büyükçolpan Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na; Mehmet Süslü de Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.
       Kurul, Diyarbakır DGM'de de önemli değişiklikler yaptı. Diyarbakır DGM asıl üyesi Kenan Altıparmak Ankara Hakimliği'ne; Diyarbakır DGM üyesi Şükrü Bozer de aynı mahkemede başkanlığa getirildi. Aydın'a düz hakim olarak atanan Diyarbakır DGM Başkanı Ali Çağan'ın, bir süre önce Hizbullah örgütü üyelerini serbest bıraktığı iddia edilmişti. Çağan bu nedenle Bakanlık tarafından soruşturulmuştu.

       Adli yargıda 1084 tayin
       Ankara'da Umut soruşturmasını yürüten Hamza Keleş ile ismi İstanbul DGM Başsavcılığı için geçen Aykut Cengiz Engin yerlerini korudu.
       Ali Soylu'dan boşalan Erzurum DGM Başsavcılığı'na Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Demirdön getirildi.
       İdari yargı kararnamesini bugün görüşecek olan HSYK, dünkü toplantısında adli yargı kararnamesine de son şeklini verdi. Kurul'un gündemine aldığı bin 300 hakim ve savcıdan bin 84'ünün görev yerleri değiştirildi.