The Others 'Dini tören Kızılay'da yapılmaz'

'Dini tören Kızılay'da yapılmaz'

16.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Dini tören Kızılay'da yapılmaz'

Dini tören Kızılayda yapılmaz


Ankara Milliyet


Dini tören Kızılayda yapılmaz
Hava şehitleri, yurdun çeşitli kentlerinde düzenlenen törenlerle anıldı. Hava Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki törende konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç, "Türkiye'de her fiilin yeri ve zamanı vardır. Bu yer ve zaman yasalarla, yönetmeliklerle, ananelerle, geleneklerle tespit edilmiştir. Buna kimse karşı koyamaz. Dini tören mezarlıkta, şehitlikte yapılır. Dini tören gidilip Kızılay'da yapılmaz" dedi.
Konuşmalarla sona eren resmi törenin ardından Şehitler için dini tören de yapıldı. Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Convalt hava şehitlerinin ruhuna Kuran okurken, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Şerafettin Gölcük de okunan Kuran'ı Türkçe'ye tercüme etti.
Kılıç, törende kendisine, "Abdullah Öcal'ı asın. Şehit kanları yerde kalmasın. Hesap sorulsun" diye seslenen bir şehit anasına, "Hepsi bizim çocuklarımız. Yargıya inanın. Hukuka inanın. Bağımsız yargı gerekeni yapar" cevabını verdi.

Mesajlar

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Bülent Ecevit de Hava Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle birer mesaj yayınladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkenin huzur ve güvenliğinin dayanağı olduğunu ifade eden Demirel, "Vatan savunmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üstün konumda bir gücü olan hava kuvvetlerimiz, donanım, bilgi ve yüksek disiplini ile aynı zamanda dünyanın en güçlü hava kuvvetlerinden biridir" dedi.
Ecevit da mesajında Türk ulusunun her şart altında ülkeyi koruma kararlılığında olan kahraman havacılara şükran duyduğunu belirtti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da törene yazılı bir mesaj gönderdi. Kıvrıkoğlu mesajında, Türk'ün başını dik tutmak için hayatlarını veren hava şehitlerinin ilelebet unutulmayacağını belirterek, "Kartallaşan personel, üstün eğitim ve her türlü teçhizata sahip Hava Kuvvetleri, havadan gelecek her türlü tehlikeye göğüs germeye hazırdır" dedi.
İzmir Kadifekale Şehitliği'nde düzenlenen askeri tören saygı duruşu ve atış mangası tarafından havaya üç el ateş edilmesiyle başladı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından şehitlerin kabirleri gezildi.