The Others Dizi gibi evlilik

Dizi gibi evlilik

22.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dizi gibi evlilik

Dizi gibi evlilik



Çocuklar Duyması"nda bu hafta Zeynep Tokuş Hanımefendi ile tanışma fırsatımız oldu. Bu bir rol tabii ki... Pınar Altuğ daha yapılıydı, Zeynep Hanım daha ince... İzlerken baktım yeni anneden kimse şikayetçi değil. Sanki değişen hiç bir şey yok. Anne aynı anne. Çocuklar sarılıp duruyor, koca pek bir şefkatli, arkadaşlar da eskisinden daha sıkı fıkı. Jimnastik salonuna gidiyorlar. İş yerinde kimse olan biteni yadırgamıyor. İki yıl olmuş dizi başlayalı. Gitti eski Meltem, geldi yeni Meltem. Evlilikler de böyle olsa. İki ya da en fazla üç yıl içinde beyler hanımları ya da hanımlar beyleri değiştirse. Çocuklar bundan hiç rahatsız olmasa, komşular yine kapıdan dolma getirse, kayınvalideler ve kayınpederler yine hiç bir şey olmamış gibi gelseler... Hani biz dizileri yaşanıyormuş gibi algılıyoruz ya. Bu tarafı benim çok işime geldi . Yani "yeni eş"... Dizi devam ederse, 2006 gibi bir yeni Pınar daha gelebilir.

"BeşNbirK" da arabesk seslendirenlerin poplaşıp poplaşmadığı konusu konuşuldu. Hani Müslüm Baba, Bülent Ortaçgil'den bir şarkı söylemişti, hani Orhan Gencebay yeni albümünde "remiks" işine girmişti. Yazar Ahmet Oktay, Müslüm Baba'nın değişmediğini ama Orhan Gencebay'ın yeni imajı ile "Atatürk Dönemi aydını" havası yarattığını söyledi. Ama asıl hikaye şu, genç grupların "cover modası"... Kendini kabul ettirmenin kısa yolu... Naim Dilmener pop müziğin "dünyada standartlaşmasından" söz etti. Zaten bizde uzun zamandır bu standart orkestrasyon ve yeni teknolojiler ile sağlanmaya çalışılıyor. Gencebay'ın, İskender Paydaş gibi yeni tınıları bilen bir isim ile çalışması bu standarda uymak olarak algılanabilir mi? Bundan sonra yapacağı albüm "eskiye dönüş" olamaz mı? Bence ne Gencebay ne de Müslüm Baba "arabesk kemanları" terketmez.

"Eyvan" TV'lerimizin "kitch" programlarından. Bir köy evi hayal ediliyor. Daha doğrusu bir köy meydanı. Yufka açanlar oluyor, kocasının kafasını leğende yıkayan köylü kadını bile mevcut. Ve güldürü unsuru tabii ki; Urfa Acil Güldürü Grubu vardı. Vallahi zeki adamlar vesselam... Acil olarak güldürmek ve Urfalı olmak...