The Others Dj’in adı Salih Saka

Dj’in adı Salih Saka

21.12.2009 - 00:05 | Son Güncellenme:

Milliyet’in 19 Aralık Cumartesi günkü “Renkli Dünyalar” sayfasında “DJ Suat Saka’yı kavgada ısırdılar!” başlıklı bir habere yer verildi. İbrahim Şahin imzasıyla çıkan haberde şöyle deniliyor:

Dj’in adı Salih Saka

“Sosyetik gece kulüplerinde performans sergileyen ünlü DJ Suat Saka, geçen cumartesi gecesi Şişhane’de yeni açılan Public isimli mekânda yanağından ısırıldı. Saka, arkadaş grubuyla eğlenmeye gittiği mekânda yanındaki gruptan biriyle tartışan kişiyi ayırmaya çalıştı. O sırada adının Baha olduğu öğrenilen orta yaşlı kişi Saka’nın yanağını yakaladı ve ısırmaya başladı. Neye uğradığını şaşıran Saka, çevresindekilerin yardımıyla adamın elinden kurtuldu. Kanlar içinde kalan Saka apar topar Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Yüzüne dikiş atılan Saka, saldırgandan şikâyetçi oldu.”

Haberin Devamı

OMBUDSMAN’IN NOTU:
Haber daha önce başka gazetelerde de çıkmıştı. Ancak DJ’in adı Suat değil Salih Saka olarak!.. Haberdeki isim yanlışlığı başlığa da çıkarılmış. Muhabirin yanılgısı ünlü DJ’ler Salih Saka ile Suat Ateşdağlı’nın adlarını karıştırmasından kaynaklanıyor. Kavgada yaralanan Salih Saka’dır. Haberde DJ’in kulağını ısıran şahsın kimliği “Adının Baha olduğu öğrenilen...” olarak geçiyor. Bu kişi Bahatan Toksöz’dür. Düzeltiriz.