The Others Doğum sırasında bir şeyler atıştırabilir misiniz?

Doğum sırasında bir şeyler atıştırabilir misiniz?

04.01.2011 - 12:25 | Son Güncellenme:

Doğum sırasında bir şeyler yiyebilir misiniz?Evet, fakat küçük miktarlarda tutun.

Doğum sırasında bir şeyler atıştırabilir misiniz

Yüksek oranda yağ içeren besinler basit şekilde midenize oturacaktır, ancak küçük bir atıştırma iyidir.

Haberin Devamı

Anneannenize muhtemelen çocuklarını doğurduğu zaman şu söylenmiştir: Herhangi bir şey yeme! Bunun nedeni sadece gelenek değildir, aynı zamanda doğum sırasında verilen çok miktarda ağrı kesici ve sezaryan için kullanılan genel anestezikdir. Kadınlara yoğun şekilde yatıştırıcı verildiğinde veya bilinçsiz olduklarında nefes almalarını ve yutmalarını kontrol edemezler. Eğer bir kadın doğumdan hemen önce yemek yerse kusma ve mide içeriğini akciğerlere girme riski altındadır, bu da çok tehlikeli olabilir.

Bugün: Benzer Tavsiye, Farklı Nedenler

Bugün her şey çok farklı. Doktorlar artık kadınlara doğum için kuvvetli ilaçlar vermemektedir. Kadınlar uyanıktır,duyarlıdır, nefes almalarının ve yutmalarının kontrolüne tamamen sahiptirler. Yine de doğum sırasında besinlerin çoğundan kaçınmanız tavsiye edilecektir, bunun başlıca nedeni oluşabilecek rahatsızlıktır. Doğum ilerledikçe bazı kadınlar ağrı kesicilerin veya sadece doğumun yoğunluğu nedeniyle bulantı yaşarlar, eğer mideleri doluysa bu kusmaya yol açabilir.

Haberin Devamı

Doğumun İlk Zamanlarında Güvenli Şekilde Yiyebileceğiniz Besinler

Her şeyi de kesmenize gerek yoktur. Aslında, yeni araştırmalar göstermiştir ki, aç kalmak mide asiditesini. Eğer doğumun ilk zamanlarında acıkırsanız (muhtemelen aktif doğum sırasında hiçbir şey yemek istemeyeceksiniz), çabuk sindirilen düşük yağlı besinleri atıştırabilirsiniz. Aşağıdakilerin hepsi iyi seçimlerdir:

  • Hafif içecekler (elma suyu, yabanmersini suyu, çay, soda)
  • Hafif çorbalar, et suyu
  • Kızarmış ekmek (tereyağı sürülmeden), krakerler
  • Sade makarna

Eğer doğumun başladığını düşünüyorsanız, büyük, ağır bir yemek yeme güdüsüne direnin. Açlık spazmlarına dayanmanın ödülü daha rahat bir doğumdur. O zaman yukarıda verilen güvenli besinleri yiyin ve bebeğiniz doğduktan sonra kutlama yapın!