The Others Doktorlar ‘işkenceyi’ hatırlamıyor

Doktorlar ‘işkenceyi’ hatırlamıyor

07.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doktorlar ‘işkenceyi’ hatırlamıyor

Doktorlar ‘işkenceyi’ hatırlamıyor


       Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), İskenderun Emniyet Müdürlüğü'de işkence gördükleri öne sürülen biri lise öğrencisi diğeri üniversiteye hazırlanan iki kıza "sağlam raporu" verdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlattığı doktorlar, "Sanıklar bize getirildiğinde bir şeyleri yoktu" dedi.
       Lise öğrencisi N.C.S.'yi (16) 6 Mart 1999'de muayane eden ve hakkında "bakire olduğu ve yakın zamanda cinsel ilişkide bulunmadığı" yönünde rapor düzenleyen İskenderun Doğum Hastanesi doktoru Sonuç Serçelik, "Önemli bir şey olsaydı hatırlardım" diye konuştu.
       İskenderun Doğum Hastanesi doktorlarından Tayfur Saygılı da kayıtlara göre 12 Mart 1999'da hastaneye getirilen N.C.S.'nin muayeneyi kabul etmediğini öne sürdü.
       N.C.S.'nin babası Temim S., minibüs kundaklanması olayıyla ilgili olarak geçen mart gözaltına alınan ve Adana DGM'de örgüt üyeliği ve molotof kokteyli atmak suçundan yargılanarak mahkum olan kızı ve arkadaşı F.D.P.'ye (19) poliste işkence yapıldığının TTB doktorlarının 8 Ekim 1999 tarihli raporuyla kanıtlandığını belirterek, "İşkence raporu mahkemede yok sayıldı" dedi.
       Temim S., Serçelik ve Saygılı ile kızları muayene eden diğer doktorlar Ecehan Birgit, Bahar Işık Köse ve Ahmet Alpan hakkında işkencenin saptanmasını önledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi.