The Others Dubai'den Türkiye aleyhtarı film

Dubai'den Türkiye aleyhtarı film

06.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dubai'den Türkiye aleyhtarı film

Dubaiden Türkiye aleyhtarı film

Türkiye aleyhindeki yayınların sonuncusu, ülkemizle arasında sorunu olmayan zengin ülke Dubai'den geldi

DEĞİŞİK ülkelerde zaman zaman gündeme gelen, Türkiye aleyhindeki yayınların sonuncusu, ülkemizle arasında hiçbir sorun olmayan, dünyanın en küçük ve zengin ülkesi Dubai'den geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlet televizyonunda yayınlanan dizi filmde, ülkemize olmadık hakaretler yağdırıldı. Dışişleri Bakanlığı seyirci kaldı.
Avrupa'nın 20 ülkesinin televizyon kanallarının yer aldığı Eutelsat - Hotbird - 1 uydusundan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya yayın yapan Dubai Televizyonu'nda, hergün birer saatlik bölümler halinde olmak üzere 24 gün süren ve geçen pazartesi günü tamamlanan "Toprak Kardeş" adlı uzun bir dizi film yayınlandı.
Suriye yapımı olan ve devlet desteğiyle yapılan dizi film, daha öncede Suriye televizyonunda yayınlanmıştı. Dizi filmde Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde Suriye ve diğer bazı Arap ülkelerinde yaşandığı iddia edilen olaylar canlandırılıyor. İkinci bir "Geceyarısı Ekspresi" niteliğindeki filmde Türk milleti, barbar, işgalci, zalim ve gaddar olarak nitelendiriliyor. Filmdeki Türk asker ve komutanlarına ağza alınmayacak hakaretler yağdırılıyor.
Filmin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son sınır ötesi harekatından hemen sonrasında yayına sokulması dikkat çekti. Ana haber bülteni öncesi 19.00 ila 20.00 saatleri arasında yayınlanan dizinin hemen bir bölümünde, gelişen diğer olayların yanı sıra, bir Türk karakolu ve siperine saldırı yapılıyor. Çarpışmalar sonucunda ele geçirilen siperlerdeki Türk bayrağı indiriliyor, zafer naraları arasında Arap bayrakları asılıyor.
Filmde ayrıca Türk askerleri, hamile bir kadının karnına ateş ederken canlandırılıyor. Savaş alanında kazığa vurulan ve darağacına asılan Arapların görüntüleri de hemen her bölümde tekrar tekrar ekrana getirildi. Filmin sonunda, "Bu filmde geçen olaylar, Suriye ve çevresinde gerçekten yaşandı" açıklamasına da yer verildi. Ayrıca, aynı filmin ilerki zamanlarda tekrar yayınlanacağı vurgulandı.