The Others Ege Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

Ege Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

20.04.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Eğitim Seferberliği 2003’ Ankara’da tanıtıldı

Ege Kalite Ödülleri sahiplerini buldu


     

     Türkiye Kalite Derneği (Kalder), Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) ve Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)’nin işbirliğiyle "Mükemmeliği Arayış Sempozyumu"nun (MAS 2003) dördüncüsünü 16 - 17 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenledi. Sempozyumda küreselleşme, değişim, rekabet ve kalite konuları tartışıldı.
     
     ‘Saddam zihniyeti’
     MAS 2003’e konuşmacı olarak katılan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, yirmi yıl önce Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelerin Türkiye’nin iki - üç kat gerisinde olduğuna, günümüzde ise Türkiye’nin Avrupa’nın en fakir ülkeleri arasında sayıldığına değindi. Alaton, yönetim katındakiler Saddam Hüseyin zihniyetinde olduğu için Türkiye’nin geride kaldığını iddia etti. Alaton, Türkiye’de sivil toplum ve özel sektöre imkân tanıyan, katılımcı bir yönetime geçilmesi gerektiğini vurguladı.
     MAS 2003’te "Ege Bölgesi Kalite Ödülü"nü Cevher Döküm, "Yılın Başarılı Ekibi Ödülü"nü ise İzeltaş, Söktaş, Cevher Döküm ve Sun Tekstil 2 aldı.
     
     İpragaz ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilen "Eğitim Seferberliği 2003 Projesi" Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katılımı ile tanıtıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Çelik, Türkiye’de iş kazalarında ölenlerin bazı savaşlarda ölenlerden daha fazla olduğunu belirterek, eğitim talebinde bulunan firmalara altyapı ve bilgi birikimiyle destek verdiklerini açıkladı. Çelik etiği olmayan ticaretin felaket getireceğini belirterek, küçük beklentiler uğruna başkalarının kötülüğünü isteyebileceğini vurguladı. İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper de eğitim seferberliğinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığının altını çizdi. Şiper, projeyle 2 bin bayi ve 4 bin bayi elemanına, 67 ildeki 117 Halk Eğitimi Merkezi’nde 307 seminerle eğitim verileceğini belirtti.
     
     Ernst&Young’ın insan kaynakları portalı insankaynaklari.com, başvuru kaynağı niteliğindeki "İnsan Kaynakları Özel Dosyası"nı hazırladı. Dosyada eğitim olanakları hakkındaki bilgilere yer veriliyor, referans kitapları, süreli yayınlar, uluslararası web siteleri, organizasyonlar ve dernekler tanıtılıyor. Dosya; PERYÖN Başkanı Rıdvan Yirmibeşoğlu, Petrol Ofisi İnsan Kaynakları Müdürü Levent Şimşek, Ernst & Young İnsan Kaynakları Danışmanlığı Bölüm Başkanı Nedim Menekşe ve Doç.Dr. Zeynep Aycan’ın görüşlerini içeriyor.