The Others Eğitim şehitlerine vefa

Eğitim şehitlerine vefa

25.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eğitim şehitlerine vefa

Eğitim şehitlerine vefa

       SİVEREK, bağrından yetiştirip, genç yaşta teröre kurban verdiği iki öğretmen evladını unutmadı.
       1994'te Tunceli Ovacık'ta okulu basan teröristlerce katledilen Metin Gençdal ve 1996'da Diyarbakır Hantepe'de yine okul baskınında eşiyle birlikte kurşuna dizilen Cuma İbiş, Asri Mezarlık'ta kabirleri başında anıldı. Siverek İlköğretim Okulu'ndan 4 öğretmen ve 50 öğrenci, eğitim ordusunun genç şehitlerinin mezarlarını karanfillerle süsledi.
       Öğretmen ve öğrencilerle birlikte mezarlığa gelen Metin Gençdal'ın babası Mehmet Gençdal ve Cuma İbiş'in yine öğretmen olan yeğeni Dilek İbiş, büyük acılarını adeta yeniden yaşarken, gösterilen vefa örneğiyle teselli buldu.
       Baba Mehmet Gençdal, 4 yıl önce oğlunun hurhanca katledildiğini belirterek, "Oğlumun isminin yaşatılması için devletimizin adını bir okula vermesini istiyoruz. Verirlerse minnettar kalırız" dedi.
       Cuma İbiş'in yeğeni Dilek İbiş ise, amcası Cuma İbiş ile Nesrin İbiş'in evdeki çeyizine bakıp içlerinin parçalandığını ifade ederek, "Allah düşmanıma böyle acıyı göstermesin. Ama ne yapalım, bu acıya katlanacağız" diye konuştu.
       Öğretmenlerini unutmayarak örnek bir davranış sergileyen minik öğrenciler de, "Öğretmenler bizim hem anamız, hem babamızdır. Onlara kıymasınlar" diyerek İtalya'dan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın iadesini istediler.