The Others Eğitimde KDV çıkmazı

Eğitimde KDV çıkmazı

12.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eğitimde KDV çıkmazı

Eğitimde KDV çıkmazı

GENEL Bütçeden eğitime ayrılan yüzde 7 kaynakla, 15 milyon çocuk ve genci çağdaş eğitim olanağına kavuşturmanın mümkün olamayacağını belirten Bilsa Bilgisayar Genel Müdürü Özgür Çakmak, ödeneğin yüzde 80'inin personel giderlerine gittiğini, bu yüzden devletin eğitimden vergi almayarak eğitimi önemsediğini göstermesi gerektiğini söyledi.
Çakmak, "Okulların, koruma derneklerinin ve aile birliklerinin harcamalarından KDV'nin kaldırılması veya oranının sembolik bir rakama indirilmesinin getirisi, maliyenin kaybedeceği vergiden çok daha önemlidir" dedi.
Çakmak, bütün gelişmiş ülkelerde, hatta eski demirperde ülkelerinde eğitim dahil, her alanda özelleştirmeye ağırlık verilirken Türkiye'de hala Devletçilik zihniyetinin sürdürülmeye çalışmasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Çakmak şöyle devim etti:
"Okumllarımız, teknolojinin nimetlerinden yararlanırlarken karşılarına çıkan bürokratik engellerden rahatsızlık duymaktadır. Bilgisayar programları olmadığı halde karne başarı belgeleri Milli Eğitim Vakfı'ndan alınması zorlamalarıyla karşılanmaktadır."