The Others En `Has' çelişkiler

En `Has' çelişkiler

15.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

En `Has' çelişkiler

En `Has çelişkiler


Demirel'den 1 milyon doları kendisinin aldığını söyleyen Mete Has'ın çıktığı televizyon programlarında aynı sorulara farklı cevaplar vermesi kuşku yarattı


       Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in 1 milyon dolar verdiği öne sürülen gazetecinin Sabah Gazetesi'nden ayrılan Rauf Tamer olduğu iddiaları üzerine, parayı alanın kendisi olduğunu söyleyen Mete Has çelişkili açıklamalar yaptı.
       "Tamer'i iddialardan koruma güdüsüyle hareket ettiği" imalarına hedef olan Has'ın kuşku uyandıran bazı açıklamaları şöyle:
       * İşadamı Has, televizyonlara yaptığı açıklamada, Demirel'in, Göcek'teki Tersane Adası'nın kendisine ait yüzde 25'lik bölümünü almak için ön ödeme olarak gönderdiği 650 bin doları, "makbuz karşılığında" teslim aldığını öne sürdü. Ancak anlaşma bozulduğunda parayı iade ederek verdiği makbuzu geri aldığını iddia eden Has, Star TV'de Uğur Dündar'ın "Makbuzu gösterebilir misiniz?" sorusuna, "Ben onu arayacağım, bulursam getireceğim" yanıtını verdi.
       verdi.
       * Has, aynı soruyu soran Show TV Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar'a ise "Makbuzu aldım, imha ettim. Bitti gitti yani" dedi.
       * Has, gazeteci Rauf Tamer'le olan dostluğunun bir kanalda 40, bir başka kanalda ise 30 yıllık geçmişi olduğunu iddia etti.
       * Has'ın açıklamalarında kuşku uyandıran bir bölüm de, akşam yemeği için gittiğini söylediği Rauf Tamer'in evine saat 17.00 sıralarında ulaştığını iddia etmesi oldu. Kendisi gittiğinde Tamer'in bile evde olmadığını kabul eden Has, "akşam yemeği" için neden "öğleden sonra" Tamer'in evinde bulunduğuna tatmin edici bir açıklama getiremedi.
       * Has CNN'e yaptığı açıklamada, Demirel'in ertesi akşamüstü kaparoyu vermek için aradığını söyledi. Has, "Ben Rauf Tamer'in evinde olacağım ve bu nedenle parayı oraya göndermesini istedim" dedi. Has açıklamasını şöyle sürdürdü: "Saat 17.00 - 18.00 sıralarında Rauf Bey'in garsonu Zeki, beni Murat Bey'in aradığını söyledi. Ben de dışarıya, arabaların olduğu yere gittim. Murat Bey'in bir adamı da orada bekliyordu. Bana bir çanta verip, bunu Murat Bey'in gönderdiğini söyledi.
       * Mete Has, aynı konuda Sabah Gazetesi'nde yer alan açıklamasında ise farklı bilgiler verdi:
       "Bir ara Tamer'in evindeki garson Zeki Bey, bana bir telefon olduğunu söyledi. 'Kim arıyor' diye sordum. 'Murat Bey' dedi. Telefonu aldım. Murat Demirel, bana parayı nereye yollayacağını sordu. Ben de Rauf Tamer'in evinde olduğumu söyleyip, oraya yollamasını istedim. Para geldiğinde gidip teslim aldım. Daha sonra vazgeçince parayı aldığıma dair verdiğim makbuzu geri aldım. Makbuzu bulabilirsem gösteririm. Makbuzu atmış da olabilirim."
       * Has'ın, Tersane Adası'ndaki arazisini satmak için, adanın kalan yüzde 75'lik bölümüne sahip olanların rızasının alınıp alınamadığı da netleştirilemedi.

Gözaltındaki koruma: Rauf Tamer'e çanta götürdüm

       GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara
       Egebank'ın içinin boşaltılmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan Murat Demirel'in koruması, "Rauf Tamer'in evine bir çanta götürdüğünü" söyledi.
       Bir gazetecinin, Demirel'in kuryesi aracılığıyla gönderdiği 1 milyon doları evinde kabul ettiği iddiasının ardından ismi gündeme gelen Rauf Tamer'in de soruşturmaya dahil edilebileceği öğrenildi. İşadamı Mete Has'ın önceki gün, "650 bin dolar olan para bana geldi ve ben teslim aldım" demesine rağmen, halen gözaltında bulunan Demirel'in koruması ve şoförü Ender Keskin'in, İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından yanındaki polislere "Bana verilen çantayı Rauf Tamer'e götürdüm. Ancak çantada ne olduğunu bilmiyordum" dediği ifade edildi. Keskin'in Ankara'daki ilk sorgusunda da aynı iddiayı tekrarladığı öğrenildi.
       Soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, önümüzdeki günlerde İstanbul'a talimat yazısı yazarak Rauf Tamer'in konuya ilişkin ifadesine başvurulmasını isteyebileceği kaydedildi.