The Others Erdoğan 53 gün daha erteleme istiyor

Erdoğan 53 gün daha erteleme istiyor

26.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erdoğan 53 gün daha erteleme istiyor

Erdoğan 53 gün daha erteleme istiyor

       KESİNLEŞEN hapis cezasını çekmek için 2 Şubat'ta hapse gireceği açıklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu cezanın 53 gün daha ertelenmesini istiyor.
       Avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na erteletme başvurusu yapacak olan Erdoğan, "geçimini sağlayacak özel ve aile işlerini düzene sokamamayı" gerekçe gösterecek.
       Verilen 10 ay hapis cezasının infaz yasası gereğince 4 ay 10 günü cezaevinde geçirecek olan Erdoğan, kararın kesinleşmesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup "erteletme" istemişti. Erdoğan'a verilen 67 günlük erteleme süresinin 2 şubat 1999'da biteceğini belirten avukatı Hayati Yazıcı, kanunen erteletme süresinin en fazla 4 ay olduğunu belirterek 53 günlük bir hakları daha bulunduğunu söyledi. Yazıcı "Tekrar başvurup kalan bölümün de erteletme süresine eklenmesini isteyeceğiz. Müvekkilim özel ve ailesiyle ilgili işlerini henüz düzene koyamadı" dedi.

       Cezaevine girmenin önemli olmadığını iddia eden Erdoğan ise şöyle konuştu: "Ertelenme kabul edilmezse 2 Şubat'ta cezaevinde olacağım. Ama buna aldırmıyorum. Cezaevi maratonda mola verdiğimiz istasyonlardan bir tanesi, o kadar önemli değil. Bunlar bizim geleceğimize yönelik umutlarımızı arttıracak bestenin içindeki es noktalarıdır. Cezaevi de bizim için bir es noktası."
       Erdoğan, hapis cezasını yeniden erteletmeye çalışırken, kurmayları da cezaevine giderken gerçekleştirecekleri "uğurlama" programı üzerinde çalışıyor. Kurmayları Erdoğan'ın cezaevine davullu - zurnalı ve büyük konvoylu bir törenle uğurlanacağını bildirdi.