The Others Erdoğan savunmasını yapacak

Erdoğan savunmasını yapacak

21.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erdoğan savunmasını yapacak

Erdoğan savunmasını yapacak

       HALKI sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle Diyarbakır DGM Savcılığı'nca hakkında dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargılanmasına bugün devam edilecek.
       Siirt'te yaptığı konuşmasında, "Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlamız" dediği için hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar dava açılan Tayyip Erdoğan'ın 3 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılamasına devam edilecek. Erdoğan bu kez İstanbul Barosu'ndan Hayati Yazıcı, Faik Işık, Necdet Bayraktaroğlu ve Zeki Hacı İbrahimoğlu adlı avukatlar aracılığı ile kabarık bir dosyadan oluşan savunmasını gönderecek.
       Daha önceki duruşmasında Doğu ve Güneydoğu'da da bir zulüm yaşandığını ifade eden Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu'da çekilen zulümde birçok insanımız ve askerimiz öldü. Şu anda gerek ordumuz gerekse devlet yetkililerinin verdiği bir mücadele var. Fakat bu mücadelede şu veya bu yanlışlıklar nedeniyle halen bir galibiyet elde edilemedi. Mensubu olduğum siyasi partinin iktidara gelmesi halinde, Firavun ve Nemrut'ta olduğu gibi bu sorunu ortadan kaldıracağını ve bir dönemin Güneydoğu'da biteceği ve ülkenin huzura kavuşacağını ifade ettim" diye konuşmuştu.
       Davaya konu olan şiiri Sultan Alpaslan'dan alıntı yaptığını kaydeden Erdoğan, "Her şeyden evvel ben bir Müslümanım. Bir müslüman olarak attığım her adımda, fiillerde inancıma ters düşmemesini kontrol ediyorum. Benim referansım islamdır" demişti.