The Others Ereğli’deki ölüm kalp krizinden

Ereğli’deki ölüm kalp krizinden

13.10.2008 - 00:37 | Son Güncellenme:

Avukat Bahadır Çalışkaner, 17 Ağustos 2008 tarihinde tersaneler ve iş kazaları hakkında yapmış olduğumuz ‘Kapatma değil çözüm istiyoruz” başlıklı haber röportajda “2008’de Ölenler” tablosu altında “Dinçay Tomurcuk - Ereğli Tersanesi” adının da yer aldığını hatırlatarak müvekkili kurum adına gazetemize bir açıklama gönderdi.

Ereğli’deki ölüm kalp krizinden

Çalışkaner’in açıklaması şöyle:
“Dinçay Tomurcuk kalp krizi nedeniyle vefat etmiş olup, ölümünün iş kazasıyla ya da tersanecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmamaktadır. Konuya ilişkin adli tıp raporunu ekte bulabilirsiniz.
Bahse konu rapor departmanımıza ulaşmadan, sadece beyan üzerine, tekzip talebinde bulunmayı doğru bulmadığımdan bugüne kadar beklemek zorunda kaldım, ancak raporun elime ulaşmasıyla birlikte müvekkil şirket adına düzeltme hakkını kullanmak istiyorum.
Adli Tıp Raporu’ndan da görüleceği üzere söz konusu ölümün iş kazasıyla ve iş kazalarını konu alan haberinizle ilgisi bulunmamaktadır. Ne var ki müvekkil şirket (Ereğli Tersanesi-Ereğli Gemi İnşa San. ve Tic. A.Ş., Med Marine Holding A.Ş. bünyesinde yer alan bir şirkettir) haberinizde yer alan tablo vesilesiyle tedbir almayan, iş güvenliğini göz ardı eden bir şirket konumuna düşürülmüştür.
Dürüst habercilik anlayışınıza uygun olarak müvekkil şirketin haklarına halel gelmemesini teminen gerekli düzeltmeyi yapacağınızı umuyorum.”