The Others Erkan'ın ailesi Greencard umudunda

Erkan'ın ailesi Greencard umudunda

21.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erkan'ın ailesi Greencard umudunda

Erkanın ailesi Greencard umudunda


Pınar Aktaş Kocaeli Fotoğraf: Garbis Özatay

       ABD Başkanı Bill Clinton, Kocaeli'ndeki Doğu Kışla Çadırkenti'ni ziyaretinde minik Erkan'ı kucağına aldığında, herkes güleryüzlü bebeğin yüzüne şansın güldüğünü düşündü. Ancak öyle olmadı. TV çekimleri, "Reklam yıldızı olacak" söylentileri derken, Erkan bebek hasta düştü.
       Erkan, üç çocuklu bir ailenin sonuncu çocuğu. Henüz yedi aylık. 17 Ağustos depreminden sonra Bekirpaşa'da oturan Işık ailesi, evi hasarlı olduğu ve depremler bitmek bilmediği için kendisini sokağa atmış. Hiç kimseden yardım almamışlar. Doğu Kışla Çadırkenti'nin hemen yanındaki derme çatma naylon bir çadırda yaşıyorlar.
       Işık Ailesi'nin hayatını renklendiren olay Clinton'un Kocaeli'ndeki Doğu Kışla Çadırkenti'ni ziyaretinde gerçekleşti. Anne Şennur Işık, o buluşmayı şöyle anlatıyor:
       "Sabah deprem olmuştu. Eşim yanımda yoktu ve çok korktum. Aslında gitmeye pek niyetim yoktu. Ama çocuklarımı yanıma alıp kalabalığın arasına karıştım. İlk önce Clinton'un yanıma nasıl geldiğini anlamadım. Erkan'a baktı ve gülümsedi. O sırada bütün kameramanlar `Çocuğu kucağına ver' diye bağırdı. Ben tereddüt ettim. Sonra Clinton da yanındaki görevlilere çocuğu işaret etti. Bir polis Erkan'ı kucağımdan alarak Clinton'a uzattı. Ondan sonrasını herkes biliyor."

"Amerikan vatandaşı olurum"

       Clinton ile Erkan'ın sevgi dolu kucaklaşmasından sonra her zaman olduğu gibi tüm medya Erkan'ın peşine düştü. Erkan, canlı yayınlara çıktı, gazete sayfalarını süsledi. Bütün bu koşuşturmacada Erkan yorgun düştü ve üşüttü.
       Erkan ile ilgili en son haber de bir bebek bezi reklamında oynayacağıydı. Bunun doğru olup olmadığını bilmediğini söyleyen baba Hacı Işık, "Reklam teklifi falan yok. Hiçbir yardım da yok. Her şey aynı, hayatımızda değişen hiçbir şey yok" diyor.
       Anne Işık ise, "Yemek sırasına giriyorum. Bana `Size 10 milyar para vermişler' diyorlar. Ortada böyle bir şey yok. Çoğu zaman yemek alamadan geri döndüğüm oluyor" diye konuşuyor.
       "Amerika'dan da mı hiçbir yardım yok?" sorusuna Baba Işık, "Oradan da hiçbir teklif yok. Valla, `Amerikan vatandaşı ol' deseler olurum. Burada zaten sürünüyoruz. Orada da biraz zorlanırız ama hayatımızı oturturuz" diye yanıt veriyor. Ama aile, yine de Erkan'dan umutlu:
       "Erkan, çok güleryüzlü ve şanslı bir bebek. Bugüne kadar ne doğru düzgün mama yedi ne de doğru düzgün giysi giyindi. İnşalla yolu açılır da güzel günler görür."