The Others Ermeniler diyalog istiyor

Ermeniler diyalog istiyor

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ermeniler diyalog istiyor

Ermeniler diyalog istiyor


Dışişleri Bakanı Oskan Oskanyan “soykırım konusu tarihi değil, siyasidir" dedi


       Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskar Oskanyan, Türk hükümetiyle soykırım konusunda diyalog başlatmak istediklerini belirtirken, “Konu bizim için tarihi değil, siyasidir" dedi.
       Avrupa Konseyi Bakanlar Toplantısı için Strasbourg’da bulunan Oskanyan, “Türkiye’ye gözlerden uzak, reklamı yapılmayan bir süreç öneriyoruz. Türkiye’nin diyaloğa oturması, soykırımı kabul ettiği anlamına gelmez" diye konuştu.
       Milliyet’in sorularını yanıtlayan Oskanyan, diyaloğun bilim adamları, tarihçiler arasında yapılmasına karşı olduklarını belirtirken, “Bizim için konu tarihi değil siyasidir. Bizim tarihçilerimiz zaten soykırımı reddedilemeyecek kanıtlarla ortaya koymuş durumda" diye konuştu.
       Ermeni tasarısının Fransız Senatosu’nda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını, tarihle ilgili bir gerçeğin ortaya konduğunu kaydeden Oskanyan, ABD ve Fransa gibi ülkelerdeki girişimlerin arkasında olmadıklarını söyledi.
       Oskanyan, “Bu ülkelerde soykırımdan kurtulmuş nesillerin çocukları yaşıyor ve onlar kendi hükümetlerine soykırımı kabul ettirme girişiminde bulunabilirler. Biz buna karışmayız" şeklinde konuştu.