The Others Fakültede oruç kavgası

Fakültede oruç kavgası

26.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fakültede oruç kavgası

Fakültede oruç kavgası

       ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) karşıt görüşlü iki öğrenci arasında oruç nedeniyle çıkan tartışmada sol görüşlü bir öğrenci tabancayla bacağından yaralandı.
       Cebeci Yerleşkesi'nde meydana gelen olayda, SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Tuğta (21), fakültenin birinci katındaki kantinde, oruç tutup tutmama nedeniyle tartıştığı Maliye Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Muammer Özgen'in silahından çıkan kurşunla sol bacağından vuruldu.
       Olaydan sonra Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan ve sol görüşlü olduğu bildirilen Tuğta tedavi altına alınırken, saldırgan öğrenci Muammer Özgen ise kaçtı. Özgen hakkında, daha önceki davranışları nedeniyle disiplin cezası uygulandığı öğrenildi.

       Tuğta'nın silahla yaralanmasının ardından SBF'de toplanan bir grup öğrenci, "Üniversitede çete istemiyoruz", "Sağ - sol değil faşist saldırı" sloganlarıyla Dekanlık katına yürüdü. Grup, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Celal Göle'den fakültedeki sivil polislerin uzaklaştırılmasını istedi.
       Bu arada, silahlı saldırı sırasında kantinde bulunanlardan beş kişi ve bir öğretim görevlisinin polise ifade verdiği ve beş öğrencinin de olayla ilgili olarak dilekçeyle dekanlığa başvuruda bulunduğu öğrenildi.