The Others Felakette şov olur mu?

Felakette şov olur mu?

25.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muş’ta Karakale beldesini ikiye ayıran derenin taşması sonucu, dere üzerinde bulunan iki köprü yıkıldı, insanlar evlerinde mahsur kaldı, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan ve çocuklarını okula gönderemeyen vatandaşların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yardım istediği öğrenildi.

Felakette şov olur mu

Ekiplerin kurtarma çalışması öncesinde, Vechettin Artan adlı bir vatandaş beline bağladığı halatla karşıya geçmeye çalışınca Milliyet, haberi “Halatla yaptığı şov canından ediyordu” başlığıyla gördü. Haberde kurtarma ekibinden bir yetkilinin ‘Bu sırada o vatandaş şov yaptı’ ifadelerine de yer veriliyor.

‘Kime inanacağız!’
Söz konusu haberle ilgili okur temsilcisini arayan okurumuz Sacettin Nurol, Milliyet’in bu felaketi ‘şov’ olarak vermesini kınıyor ve şöyle diyor: “Milliyet’in yazdığının aksine haber birçok gazete ve internet sitelerinde, bir babanın hasta oğluna ulaşmak için halatla karşıya geçmeye çalıştığı şeklinde yer alıyor. Hangisine inanalım şimdi. Baba sivil savunma görevlileri ve vatandaşların tüm ısrarına rağmen dereye girmiş. Bu vatandaşların çilesini şov diye vermek Milliyet’e yakışmaz.”

Haberin Devamı

Ombudsman Görüşü:
Okurumuz haklı. Gazeteci, doğal felaketlerle karşı karşıya kalan insanların yaşadığı mağduriyeti ve doğal felaket karşısında hayatını tehlikeye atan bir insanı ‘bakarak’ yorumlayamaz. Halatla karşıya geçmek isteyen vatandaşla da konuşabilirdi.