The Others Final size yakıştı

Final size yakıştı

29.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Final size yakıştı

Final size yakıştı


Burası Diyarbakır Sami Yen değil!


       3 Mayıs'taki Galatasaray-Antalyaspor Kupa finaline evsahipliği yapacak Diyarbakır'da müthiş bir coşku var. Yer gök sarı kırmızı. Çiçekçiler bile, ayrılık anlamına gelen sarı karanfiller getirtiyor. Bin gencin tribünlerdeki tezahurat provası da görülmeye değer

       "Diyarbakır'da sarı karanfil ayrılık anlamına gelir. Pek satılmaz, onun için biz de getirtmeyiz..." Ofis Caddesi'ndeki Açelya Çiçeklik'ten Metin Tokat böyle diyor, ama bu kez durum farklı.
       Türkiye Kupası finali için 3 Mayıs'ta Diyarbakır'a gelecek olan Galatasaray'ın kalacağı Dedeman Oteli'nden ve çeşitli resmi, sivil kurumdan Açelya Çiçeklik'e birkaç gündür sürekli sarı - kırmızı buket, sepet, aranjman siparişi geliyor.
       Metin Bey de toptantıcılara çoktan bol bol sarı karanfil ısmarlamış.

Yeşil yaprak korkusu

       Onu düşündüren başka bir şey. Dedeman Oteli'nin "house keeper"ı Demet Taşkıran, Metin Bey'e sarı - kırmızı çiçekler, yeşil yapraklarıyla birlikte politik açıdan sakıncalı bir renk kombinasyonu oluşturur diye "yeşil yaprakların yolunması cihetine" gidilebileceğini söylemiş. Metin Bey, "Diyarbakır bunları çoktan aştı, Demet Hanım'ın şaka yaptığını sanıyorum" diyor elindeki sarı - kırmızı buketi hazırlarken.

Süit oda Terim'e

Bu arada Demet Hanım'ın da tek derdi çiçekler değil elbette. Otelin 10. katındaki bir süit odayı Fatih Terim için hazırlatmış. Diğer odayı da kulüp başkanına ya da ondan sonra gelen yöneticiye verecek. Ama ya ağır ya da "ağar" bir konuk gelirse.
       "Aslında" diyor Demet Hanım, "Ben konuk listesinde asıl Hıncal Uluç'un adını görünce çok korktum. O kadar titiz ki. Yazılarında da lafını hiç esirgemiyor."
       Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de havaalanından şehire giden yoldaki refüjleri sarı - kırmızıya boyamak istemiş, ama bu istek yönetmeliğe takılmış. Askeri bölgelere yakın yerlerde refüjler siyah - beyazdan başka renk olamıyor. Ancak konuk takım Beşiktaş olmadığından Belediye Başkanvekil Ahmet Gözen ile Vali Yardımcısı Hüseyin Nail Atay arasında konuya ilişkin görüşmeler sürüyor. Bağlar Dörtyol'da ise refüjler, direklerin alt kısımları, kaldırım kenarları sarı - kırmızıya boyanmış bile.

Centilmenlik dersi

       Maçın oynanacağı Diyarbakır Atatürk Stadı'nda da hazırlıklar sürüyor. Çimler, kale direkleri yenilenmiş, Galatasaray'la Antalyaspor'un soyunma odaları temizlenip, kilitlenmiş. Tribünlerde ise bin kadar genç Spordan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yeşiltaş'ın direktifleriyle ellerindeki sarı - kırmızı kartonları kaldırarak prova yapıyorlar.
       Yeşiltaş, "Spor barış ve dostluktur" diyor ve ekliyor: "Biz bize çirkin tezahüratta bulunanlara Diyarbakırlılar'ın nasıl centilmen olduğunu göstereceğiz."
       Gençler kartonla gösteri yapacak, ama yüzde 80'inin Galatasaraylı olduğu söylenen Diyarbakırlılar'ın sarı - kırmızı bayrak tedariki de başlamış durumda. Ofis yeraltı çarşısındaki Mode Paris adlı terzi dükkanında Vahap Sulgun sarı - kırmızı kumaşları birbirine teyellemekle meşgul.
       Evet Diyarbakır 3 Mayıs'taki kupa finalinde Türkiye'ye en sportif kentlerden biri olduğunu göstermek istiyor.