The Others Fren patladı: 21 ölü

Fren patladı: 21 ölü

19.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fren patladı: 21 ölü

Fren patladı: 21 ölü


Kars’ta ağır yükü nedeniyle freni patlayan TIR, önündeki iki aracı uçuruma yuvarladı. Sürücüler kurtuldu, yolcular can verdi


       Trafik canavarı, bu kez de Kars’ın Susuz ilçesinde faciaya yol açtı. Susuz Kaymakamı Elifnur Bozkurt Tandoğan, kazanın dün saat 07.50’de meydana geldiğini açıkladı. Tandoğan, kazayı şöyle anlattı:
       Rize’den yüklediği beton boru ve büzleri Susuz’a getiren Alpay Bekay yönetimindeki 34 AL 2908 plakalı TIR’ın dorsesinin freni, Göle - Susuz ayırımı yakınlarında patladı.

       İki aracı da uçurdu
       Freninin patlamasıyla rampa aşağı büyük bir hızla inmeye başlayan TIR, önce önünde giden Batuhan Ömür yönetimindeki 36 M 0242 plakalı yolcu minibüsüne, ardından Öztürk Demirci’nin kullandığı 36 AK 722 plakalı kamyonete çarptı.
       Çarpmanın şiddetiyle her iki araç da şarampole yuvarladı. Kazada, ilk belirlemelere göre üçü asker 21 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Yaralılar, Kars Devlet ve Erzurum’daki hastanalere kaldırıldı.

       Diğer kazalarda da 12 ölü
       Üç aracın sürücüsü kazayı yaralı atlatırken, Kars Vali Vekili Hasan Kürklü, yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.
       Bu arada trafik canavarı, Türkiye’nin diğer karayollarında da durmadı. Kars’taki facianın yanısıra, Eskişehir, Sakarya, Isparta, Manisa, Kastamonu, Kütahya ve Niğde’de gerçekleşen kazalarda da toplam 12 kişi yaşamını yitirdi 5 kişi de yaralandı.

       Kars’ta ölenlerin isimleri şöyle:
       Münire ve Yücel Akbay, Onurkan Aktaş, Adnan Koçular, Aynur Özşahin, Celal İsmailoğlu, Zeynel Alıcı (Uzman Çavuş), Nihat Ömür, İsmet Aydoğan, Celal Zavutçu, Turgay, İlhan, Şefik ve Kadir Aydar, Sefa Yetik, Ramazan Ok (Jandarma er), Ayşe Zavutçu, Sevilay Umur, Selime Bel, Medine Yetik, Ramis Kuzu.
       Kars ve Erzurum’daki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların isimleri:
       Alpay Bekar, Öztürk Demirci, Batuhan, Caner, Taner ve Kurban Ömür, İlyas Kurt, Gökmen, Elmas ve Murat Haydar, Yakup Demirtaş, Tunay Kuzu, Yıldız, Namaz ve Tuba Özşahin, Ayber Bel, Emin, Mehmet ve Mustafa Umur, Zafer Bayram, Mustafa Ömür, Mesut Yetik, Önder Morkoç, Haydar Bal.