The Others Gel de çatlama!

Gel de çatlama!

06.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fransız Konsolosluğu metro çalışmasında duvarı çatlayan Fransız Sarayı’ndaki bekçi kulübesi için 180 bin dolar istedi. Binanın ise kaçak olduğu ileri sürüldü!

Gel de çatlama

Gel de çatlama!

Fransız Konsolosluğu metro çalışmasında duvarı çatlayan Fransız Sarayı’ndaki bekçi kulübesi için 180 bin dolar istedi. Binanın ise kaçak olduğu ileri sürüldü!

EMİNE TÜRKER

Sözde Ermeni soykırımını onaylayan Fransızlar’dan dudakları uçuklatacak ikinci ayıp. Şişhane’de binası bulunan Fransa Konsolosluğu, metro çalışmaları sırasında duvarları çatlayan bekçi kulübesi için hukuki yollarla tazminat alamayınca, Metro Anadolu Ortaklığı’ndan 180 bin dolar talep etti.
Fransız Konsolosluğu’nun Anadolu Metro Ortaklığı içinde yer alan Yüksel, Güriş, Reha ve Başyazıcıoğlu firmalarından hukuki yollarla hakkını aramaması müteahhit firmayı kızdırdı. Müteahhit firmanın önümüzdeki hafta sonunda Fransız Konsolosluğu’na 180 bin doları vereceği öne sürüldü.
Anadolu Metro Ortaklığı Müdürü Cevdet Kurt, "Keşke davayı yeniden açsalar da biz de bu parayı vermesek. Daha az zararla kurtuluruz. Fransızlar, yaptığımız çalışmaları incelemek için metroya iniyor. Ama ben onları içeri almıyorum. Kazmaya da devam ediyorum" dedi.

Binaları da kaçak
Büyükşehir Belediyesi Yatırımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Çodur da çatlayan Fransız Sarayı’ndaki müştemilat binasının kaçak olduğunu ileri sürdü. Çodur, dolgu zemin üzerine inşa edilen sarayın bekçi binasının zemin etüdünün de olmadığını belirtti. Fransızların Sidney’deki uluslararası bir toplantıda konuyu gündeme getirdiklerini vurgulayan Çodur, "Bizi ‘Bizans eserlerine zarar veriyorlar’ diye eleştirmişler" diye konuştu.



İSTANBUL