The Others Gir, çık 1.5 milyon lira!

Gir, çık 1.5 milyon lira!

17.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Esenler Otogar işletmecileriyle, Laleli esnafı arasındaki otopark mücadelesinde halk eziliyor

Gir, çık 1.5 milyon lira

Gir, çık 1.5 milyon lira!

Esenler Otogar işletmecileriyle, Laleli esnafı arasındaki otopark mücadelesinde halk eziliyor

HÜLYA ÇORAKÇI

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği 2. Başkanı Fikret Kul, otogarı kullananların yoğun tepkilerine neden olan giriş-çıkış ücretinin tedbir amacıyla uygulandığını, parayı almadıkları takdirde korsan otoparkın önüne geçemeyeceklerini belirtiyor. Kul, şöyle devam ediyor: "Aksaray’dan Sirkeci’ye kadar otopark sıkıntısı yaşanıyor. Bakırköy’den işine giden adam, sabah aracını buraya bırakıyor. Metroyu kullanarak işine gidiyor. Hem dışarıya göre daha ucuz, hem de arabasının çekilme tehlikesi yok."

Havalimanı sistemi
Otogara giriş-çıkışları ücretsiz yapmanın şu an imkansız olduğunu ancak çeşitli projeler üzerinde çalıştıkları anlatan Kul, şöyle devam ediyor: "Kapıdaki sistem yetersiz. Havaalanındaki sistemi getiriyoruz. Otogar çıkışlarında garajı meşgul etmeyen yollar var. Buradan girişi ücretsiz yapmayı planlıyoruz."

Minik terminaller
Kul, hem otogarı rahatlatacak, hem de kent trafiğine katkısı olacak projeyi ise şöyle anlatıyor: "Gelecek yıl şehrin belli kesimlerine minik terminaller yapmayı planlıyoruz. Bütün firmalar yazıhanelere servis aracı yolluyor. Trafik de bu yüzden tıkanıyor. Bunu ücretsiz servisle aşmayı planlıyoruz. Saat başı kalkacak servisler yolcuları otogara taşıyacak. Bu terminallerde bilet satışı yapılıp, servislerle yolcu taşınacak."



İSTANBUL