The Others Göçer’in cezasına iki yıl daha eklenecek

Göçer’in cezasına iki yıl daha eklenecek

01.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Göçer’in cezasına iki yıl daha eklenecek

Göçer’in cezasına iki yıl daha eklenecek


       Çınarcık'ta yaptığı binaların depremde yıkılması sonucu 166 kişinin ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Veli Göçer, belediye mühürlerini sökerek inşaat yaptığı iddiasıyla da tekrar yargıç karşısına çıkacak.
       Göçer hakkında, Marmara depreminde çöken binalarından üçünü belediyenin mühürlerini sökerek tamamladığı iddiasıyla açılan davaya önümüzdeki günlerde Konya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
       166 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 4 - 10 yıl arasında hapis cezası istenen Göçer, bu davada da 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
       Konya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Göçer'in sorgulanmak üzere Konya Adliyesi'ne getirileceği açıklanmıştı. Ancak bu davayla ilgili dosya Yalova'dan Konya'ya ulaşmadığı için sorgu yapılamadı. Dosyanın mahkemeye ulaşmasından sonra iddianame Göçer'e tebliğ edilecek.
       Göçer, geçtiğimiz günlerde davayla ilgili olarak talimatla verdiği ifadesinde, "Benim ne binam mühürlendi ne de ben mühürleri kırarak binayı tamamladım" diyerek suçu kabul etmedi.