The Others Güldüren editöre teşekkür

Güldüren editöre teşekkür

15.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güldüren editöre teşekkür

Güldüren editöre teşekkür



Ali Konuk'tan arka sayfa editörlerine teşekkür var: 9 Mart Salı günkü gazetenin arka sayfasındaki 'Eşcinsel hayvanların beyni farklıymış" başlıklı haberdeki koç resminin gözlerini siyah bantla kapatarak şirketçe hepimizi güldüren ve güne keyifle başlamamızı sağlayan gazetenize teşekkür ederiz.
• Meltem Sağlam, 7 Mart'ta yayımlanan ekonomi bölümünün kapağında, TÜPRAŞ'ı almak için Zorlu grubu ile ortaklık kurduğundan beri adı "Tatneft" olarak verilen kuruluşun adının bu kez "Tafnet" olarak verildiğini belirtiyor. "Hangisi doğru" diye soran Sağlam haklı. Doğrusu Tatneft.
• Senem Taşer, "Zevkle takip ettiğimiz Popüler Kültür'deki Ömer Özgüner'in Sibel Kekilli yazısını destekliyorum. Olay o kadar abartılı şekilde medyaya yansıtıldı ki, sanki Sibel'in yaptığı çok normal bir şeymiş gibi savunulmaya başlandı. Özgüner'i bu yazısı için tebrik ediyorum" diyor.
• Murat Savaş, Milliyet internet sayfalarında 12 Ekim 2003, 24 Ocak 2004 ve 10 Mart 2004'te yayımlanan ikinci el otomobil piyasalarına ilişkin haberlerin aynı içerikte olmasını eleştiriyor. Farklı başlıklar taşıyan üç haberin içeriği de, Savaş'ın belirttiği gibi büyük ölçüde aynı. İnternet Editörü Ercüment İşleyen, Savaş'ın haklı olduğunu, hatanın Anadolu Ajansı'nın benzer haberi belirli aralıklarla yayına koymasından ve bu durumun dikkatten kaçmasından kaynaklandığını söylüyor. İşleyen, uyarı üzerine haberi yayından kaldırdıklarını, ajansı da uyardıklarını ekliyor.




Dünya Haber Ombudsmanları Örgütü