The Others Güncel

Güncel

24.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güncel

Güncel

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, bu eğitim döneminde Ramazan Bayramı ile Sömestr Tatili'ni birleştirerek, tatil kargaşasına nokta koydu.
Öğretmenlerin büyük bölümünün iki tatil arasındaki günlerde rapor alarak veya başka gerekçelerle göreve geç başladığı göz önüne alınarak önümüzdeki yıl 29 - 31 ocak tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı, 2 - 15 şubat arasındaki sömestr tatiliyle birleştirildi. 1 Şubat 1998 hafta sonu tatiline rastladığı için öğretmenler ve öğrenciler toplam 18.5 gün tatil yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yüzden 1997 - 1998 Eğitim ve Öğretim Yılı takvimini erken açıklarken, yeni takvime göre, 29 - 31 Ocak 1998 tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı 28 Ocak günü öğlenden sonra başlayacak 31 ocak günü akşamı sona erecek. Öğretmenler, 1 Şubat günü pazara rastladığı için 2 - 15 Şubat arasındaki 1. Yarıyıl tatili ile birlikte toplam 18.5 gün tatil yapacak. Böylece öğretmenlerin rapor ya da başka mazeretlerle tatili uzatarak eğitim ve öğretimi aksatmaları engellenmiş olacak.
Geçtiğimiz yıl yarıyıl tatilinin Ramazan Bayramı'ndan bir hafta önce sona ermesi ile birlikte okullar birçok sıkıntı yaşanmış, öğretmenler yarıyıl ile bayram tatili arasındaki süreyi rapor ya da izin alarak doldurmuş ve 3.5 hafta tatil yapmıştı. Bakanlık, bu yıl aynı sıkıntıların yaşanmaması için hem yarıyıl tatilini geç başlatarak bayram ile birleştirdi, hem de öğretmenlere rapor ya da izin almadan toplam 18.5 gün tatil yapma olanağı sağladı. Böylece öğrenciler 28 Ocak 1998 günü karne alacak, 16 Şubat günü de ders başı yapacak.

Yıllar önce 3 yıllık Eğitim Enstitülerini bitirerek müzik öğretmeni olan eğitimciler,yıllar sonra 4. yıllarını da tamamlayarak üniversite mezunu oldular.
Yaşları 40 ile 60 arasında değiyşin ve Amasya, Ankara, Gaziantep, Sivas gibi yurdun çeşitli yerlerinden gelen müzik öğretmenleri "öğrenmenin yaşı yoktur" diyerek 6 Ocak 1997 de Uludağ Üniversitesi'nde 9 ay süren lisans tamamlama çalışmasına başladılar. Mezuniyet belgelerini alırken oldukça duygulanan öğretmenler başarıyla mezun almaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

Amerika ve Avrupada birçok örnekleri olan, ülkemizde isi Anadolu Üniversitesi ve Ege Üniversitesinde bulunan oteller zincirine Uludağ Üniversitesi'de katıldı.
Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı tarafından yap-işlet-devret modeliyle 35 yıllığına kiralanan "Hotel Uludağ"ın temeli Vali Orhan Taşanlar ile Rektör Prof.Dr. Ayhan Kızıl tarafından atıldı. 250 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otelin 1999 yılında hizmete girmesi planlanıyor.