The Others Gündemin icinden

Gündemin icinden

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘32. Gün’ Türkiye’de, Nazım’dan bugüne açlık grevlerinin tarihini anlatacak ve salı günkü ‘polis yürüyüşü’nü arka planıyla işleyecek

Gündemin icinden

Gündemin icinden

‘32. Gün’ Türkiye’de, Nazım’dan bugüne açlık grevlerinin tarihini anlatacak ve salı günkü ‘polis yürüyüşü’nü arka planıyla işleyecek

Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın hazırladıkları "32. Gün", gündemin sıcak maddelerini ele alan dosyalarla karşınızda. ilk dosyada, "Türkiye’deki açlık grevlerinin 50 yıllık tarihi" yer alacak. "İlk açlık grevi eylemini Nazım Hikmet’in niçin başlattığı", "1951 tevkifatında açlık grevine başlayan şairler, yazarlar ve sanatçıların kim olduğu", "12 Mart ve 12 Eylül döneminde devrimci ve ülkücülerin açlık grevi eylemleri" anlatılarak, konu "tarihi arka planı"yla işlenecek.

Polis neye kızdı, neyi protesto etti?
Kasım 1992’de şehit arkadaşları için yürüyüş yapan Terörle Mücadele Şubesi polisleriydi. Salı günü de aynı nedenle Çevik Kuvvet yürüdü. "32. Günöde, "1992’de polisler neye kızdı, şimdi neyi protesto ediyorlar" sorusuna yanıt aranacak.
CNN TÜRK / 22.05

Emniyette buluşma
SEVİLEN dizinin bu bölümünde macera ile duygusallık iç içe. Meltem Cumbul ve Memet Ali Alabora’nın başrollerini üstlendikleri dizide, Zeyno tutuklanıp götürüldüğü emniyette herkesi çileden çıkarır. Memoli ise Zeyno’dan haber alamadığı için kendi kendini yemektedir. Oysa, Memoli ve Zeyno aynı mekândadır, ancak birbirlerinden habersizdir.
KANAL D / 21.45

Mendilleri hazırlayın
AYŞE Özgün bugün iki ailenin sesine kulak verecek. İlk bölümde, ekonomik zorluklar çeken, Özgün - Ekrem Aktürk çifti ile altı çocuklarının en büyüğü Gülcan ekrana gelecek. Küçük Gülcan’ın hayattan beklentilerini anlatacağı yapım, duygusal anlara sahne olacak. İkinci bölümde ise dokuz yıldır parklarda yaşayan Meryem - Remzi Karataş çifti var.
BRT / 17.40

Türkülere farklı yorum
TÜRKÜLERLE Anadolu’yu karış karış gezen programda Aslı Deniz bu hafta Kıraç’ı konuk ediyor. Türküleri rock tarzında yorumlayan sanatçının yanı sıra yapımda, Ankara Radyosu’nun genç sesleri de türküleriyle yer alacak. HOTEM Halk Oyunları ekibinin gösterileri de var.
TRT 1 / 20.45