The Others 'Güzel olayları da yayımlayın'

'Güzel olayları da yayımlayın'

22.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Güzel olayları da yayımlayın'

Güzel olayları da yayımlayın



Ankara Hukuk Fakültesi araştırma görevlilerinden Timuçin Köprülü'nün, "soruşturma başlamadan önce aldıklarını iade etmeleri ve yetkililere bildirimde bulunmaları durumunda rüşvet alan ve verenlerin ceza almayacakları" yolundaki düzenlemenin mevcut Türk Ceza Kanunu'nda da bulunduğu uyarısına yer vermiştik. Köprülü, 15 Mart'ta yayımlanan açıklamanın aksine, "doktorlara bıçak parası" gibi yasadışı ödemelere mecbur bırakılanların mevcut yasada da "rüşvet vermek"le suçlanmadıklarını ekliyor. Bu tür durumların, yasadışı ödemeyi alanlar açısından "irtikap" suçunu oluşturduğunu vurguluyor.
• Güven Büyükbaykal, üç spor haberi için düzeltme yapıyor: 1 Mart'ta yayımlanan "Hesaplar tutmadı" başlıklı haberde, Kocaeli'deki maçta 2 - 1 yenilen Beşiktaş'ın İstanbulspor ile berabere kaldığı öne sürülüyor. Aynı gün "Volkan hırsının kurbanı oldu" başlığını taşıyan haberde, yanlışlıkla "Galatasaraylı futbolcunun, Fenerbahçe'nin yediği golden sonra kontrolsüz hareket ettiği" belirtiliyor. 7 Mart'ta yayımlanan "Futbola 86 trilyon" haberinde de, Fenerbahçe bütçesinin 2004 için öngörülen miktarının 86 trilyon 520 milyar lira olduğu belirtiliyor. Başlık, bütçeden futbola ayrılan miktarın 36 trilyon olduğunu içeren metinle çelişiyor.
• Muş'un Malazgirt İlçesi Aynalıhoca köyünde öğretmenlik yapan, internet üzerinden yaptığı çağrılarla okuluna önemli yardımların gelmesini sağlayan Ercan Bayraktar'ın bir isteği var: Muş'tan hep, "hastaneye kızakla gitmek zorunda kalan hastalar" gibi olumsuz haberler okuyorum. Yağışlar sırasında lojmanımız ve okulumuz da sel suları altında kaldı. Ancak pes etmedik, eğitimi sürdürdük ve yardım dağıttık. Böyle güzel olayların da sayfalarınızda yer almasını istiyorum.




Dünya Haber Ombudsmanları Örgütü